Fondöten sürerken neler dikkat etmeli?

Fondöten sürerken neler dikkat etmeli?
Güncelleme:

Cildinizdeki pürüzleri kapatmak isterken, cildinizde daha büyük sorunlara neden olmayın..

Makyaj yaparken olmazsa olmaz malzemelerin başını çeken fondöteni cildimizi daha pürüzsüz göstermek için kullanırız. Bazen bir şeyleri kapatmak, bazen cildin tonlarında farklılıklar yaratmak için kullandığımız fondötende eğer teknikler doğru uygulanmazsa kötü ve doğal olmayan görüntüler ortaya çıkabilir.

Fondöten kullanırken öncelikle kullandığınız ürünün kalitesine dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi durumda hem cildinizi bozar hem de makyaj faciaları yaratabilirsiniz. Bir diğer husussa kullandığınız fondötenin rengi kendi cilt renginizden çok farklı olmamalı.

Fondöteni sürmeden önce yüzünüze nemlendirici krem kullanmanız gerekiyor.Fondöteni uygulama aşamasında ise ilk olarak yüzünüzün T bölgesinden sürmeye başlayın ve boğaz sınırınıza kadar sürün ve boğazınız ve yüzünüz arasıda çok fazla renk farkı olmamasına dikkat edin.

Uzmanlar fondöten seçiminde genellikle yüze daha kolay yedirebilinen su bazlı fondötenleri öneriyor. Yüzünüze iyice yedirdiğiniz fondötenin ardından yüzünüze allık sürebilirsiniz.