Gece makyajını temizlemenin ipuçları

Gece makyajını temizlemenin ipuçları
Güncelleme:

Ne kadar yorgun olursanız olun, gece makyajınızı silmeden yatmayın...

Uzun, eğlenceli bir gecenin ardından eve dönünce tek yapmak istediğin yatağına uzanıp, güzel bir uyku çekmek... Ama ne yazık ki makyajını çıkarmak durumundasın! \'\'Sabah uyanınca silerim.\'\', diye düşünüyorsan, sana cevabımız \'\'HAYIR!\'\' olacak. Gece boyunca topuklu ayakkabının içinde, ayakların şişmiş de olsa, yataktan kalkıp makyajını düzgünce çıkarmalısın. Bunu da çok çabuk yapabilmek vemakyajını tamamen temizlemek için bizden yardım alabilirsin. İşte ipuçlarımız!

İlk iş: Gözler

Gözlerin yavaş yavaş kapanıyor olsa da, ilk yapman gereken maskara, far, eyeliner veya sürdüğün diğer makyaj malzemelerini gözlerinden temizlemek olmalı. Yumuşak bir makyaj pamuğuna makyaj temizleme suyundan bir miktar döküp, pamuğu gözlerine nazikçe bastır. Birkaç dakika sonra, maskara yumuşayınca hafifçe sil. Göz makyajın tamamen silinene kadar bu işlemleri tekrar et.

Mükemmel bir ten

Cilt tipine uygun bir temizleyici jel ile yüzünü pudra, fondöten veya BB krem kalıntılarından arındırabilirsin. Jeli önce eline uygulayıp, ardından yüzüne, yuvarlak hareketlerle masaj yaparak uygulayıp, ılık su ile durulayabilirsin. Ardından yumuşak bir havlu ile nazik hareketlerle yüzünü kurulayıp, cilt toniğini veya micellar suyunu yüzüne uygula.

Cildini nemli tut

Vücudunun sık sık su içerek nemlenmesini sağlarken, cildinin de nemini sağlamalısın. Nemlendirici kremini dairesel hareketlerle, parmak uçlarınla masaj yaparak uygula.

Şimdi tek yapman gereken dişlerini fırçalayıp, güzel bir uyku çekmek ve yarın sabah taze bir yüzle uyanmak!

Makyaj.com