Gelinlik makyajında nelere dikkat edilmeli?

Gelinlik makyajında nelere dikkat edilmeli?
Güncelleme:

Hayatınızın en anlamlı gününde güzel görünmek istemek sizin en doğal hakkınız..

Hata 1: Çok az kapatıcı sürmek
Cilt tipinize göre daha mat ya da daha parlaklık verici bir ton seçersiniz ve fotoğrafta güzel çıkmanızı sağlayan en önemli şey de son dokunuştur. Sonuçta, gelin olarak, kusursuz görünmeyi kim istemez? Bu nedenle, mesela göz altınızda koyu halkalar varsa, onları kapatacak kadar göz altı kapatıcısı kullanmanız önemlidir.

Hata 2: Allığı az sürmek
Sürmeniz gerektiğini düşündüğünüzden daha fazla allık kullanın çünkü rujdan sonra yüzünüzden ilk uçacak makyaj malzemesi allıktır. Üstelik resimler göz önüne alındığında, normalden biraz daha fazla makyaj güzel görünür.

Hata 3: Fazla doğal renkli bir ruj kullanmak
İnsanlar ne kadar doğal görünüme bayıldıklarını söyleseler de, doğal tonun bir ya da iki ton daha koyusu bir renk ruj kullanmak doğallıklarını bozmaz. Gelinlik makyajında dudaklarınıza normalde kullandığınızdan biraz daha koyu bir renk tonunu kullanın. Bu, bej renk tonlarından olabilir ama dudağınızdan daha koyu bir ton seçmelisiniz.

Hata 4: Makyajınızı tazelemek için yanınızda makyaj malzemenizin olmaması
Eğer makyajınızı profesyonel birine yaptırdıysanız, onun kullandığı ürünlerin aynılarından sizde de olduğuna emin olmalısınız. Böylece gün içinde, ihtiyacınız oldukça, makyajınızı tazeleyebilirsiniz.

Hata 5: Göz makyajınızın eriyip bulaşmasına izin vermek
Mutlaka iyi ve kaliteli göz makyajı malzemesi kullanın!

Hata 6: Parlamayı kontrol altına almamak
Bir gelinin en son isteyeceği şey fotoğraflarda parlayan cildini görmektir. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz, arada bir cildinizin durumunu kontrol etmelisiniz.

Öneri
Gelin makyaj provasına giderken mutlaka beyaz giyinin. Böylece makyajınızın gelinliğinizle nasıl görüneceğini çok daha iyi anlarsınız. Beyaz bir tişörtünüz yoksa da üzerinize beyaz bir havlu alın.