Gençleşmenin 'altın' yöntemi !

Gençleşmenin 'altın' yöntemi !
Güncelleme:

İşte ameliyatsız gençleşmenin ve güzel görünmenin bir yolu da altın iğne tedavisi uygulaması.

Cilt güzelliği denince akla bir çok yöntem gelir.  Altın iğneler mikro seviyede derinin altına radyo frekans enerjisi uyguluyormuş. Zaten teknoloji vardı ama iğneler için iyi bir iletken olan altın kullanılıyor artık. Sıkılaşma ve gençleşme tek bir seansta bile gözleniyormuş. Gevşeme sarkmanın yanı sıra sivilce ve cilt lekeleri için de kullanılıyor. Bu Altın iğne yöntemi ile cilt bakımı fiyatları ne kadar acaba ?

Altın iğne ile gençleştiren tedavi

Altın İğne Tedavisi Cilt Uygulaması

Cilt gençleştirme teknolojisi sınır tanımıyor. Hemen her gün yeni alternatifler geliştiriliyor. En yeni yöntemlerden biri de altın iğnelerle uygulanan fraksiyonel radyofrekans. Ucunda en iyi iletken olan altından 49 iğne bulunan cihazla, yüzeye hiç zarar verilmeden cildin 4 mm kadar altına inilebiliyor.

Birçok kişinin derdi biyolojik yaşla vücut görüntüsü arasındaki farkı açmak. En azından yıllara yenik düşmemek. Altın iğneler de cildi germe, gençleştirme, kırışıklıkları azaltma gibi etkilerinin yanısıra leke açma, akne izlerini gidermeye hizmet ediyor.

Bu yöntemde saç kılı kalınlığındaki altın iğnelerin, cilt altına ulaştırdığı radyofrekans dalgalarıyla ısıyı 60 dereceye çıkar. Cilt yüzerinde herhangi bir hasar oluşturmayan sistemde, kolajenin üretildiği bölgeye ulaşılıyor. Cilde elastikiyet özelliğini sağlayan kolajen dokusunun üretimi tahrik ediliyor. “Hem iğnelerin oluşturduğu mikro hasar hem de cilt altında radyofrekans enerjisinin oluşturduğu yüksek ısı, orada doğal bir yara iyileşme sürecini başlatıyor. Cilt kendini yenilemeye başlıyor” diyor.

HER MEVSİM YAPILABİLİYOR

Mezoterapi, fraksiyonel lazer ve radyofrekans teknolojilerini tek cihazda toplayan bu sistem Japonya’da geliştirilmiş. Ofis ortamında bile uygulanabilen yöntemde herkese özel tek kullanımlık iğneler kullanılıyor. İşlemden önce uygulama yapılacak bölgeye anestezik krem sürülüyor. Yüze ve boyna uygulanan yöntem ortalama 20-30 dakika sürüyor. Genellikle tek seans yetiyor.

Aynı amacı taşıyan birçok yöntemdeki gibi cilt yüzeyinde hasar oluşturmadığı için güneşe çıkma yasağı yok. Tam da bu nedenle her mevsim yapılabiliyor. Sadece uygulandığı gün 5-6 saat güneşe çıkılmaması, spor yapılmaması, denize veya havuza girilmemesi, sıcak suyla banyodan kaçınılması öneriliyor.

En güzel tarafı, yüzde herhangi bir ifade bozukluğunun oluşmaması

HEDEF AYNI: KOLAJENE KESTİRMEDEN ULAŞMAK

Ameliyatsız gençleştirme yöntemlerinin hemen hemen tümü kolajeni hedefliyor. Kolajen üretimini artırarak cildin kaybettiklerini geri vermek için üretilen birkaç teknoloji şöyle:

ISITARAK GENÇLEŞTİRME: Yöntemde yine radyoferanks dalgalarıyla bölgenin ısısı artırılıyor. Cilt altındaki zayıflamış, boyları uzamış ve incelmiş kolajenlerin yapısı sıcaklıkla bozuluyor ve uzun çizgilerin bağı çözülerek kısalması, dolayısıyla kırışıklıkların giderilmesi sağlanıyor. Sistemde ağrı ve acı hissedilmiyor. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan uygulamadan sonra normal hayata devam etmek mümkün oluyor. Göz çevresindeki kaz ayakları, gözaltı kırışıklıkları ve gözaltı torbalarını azaltıyor ya da yok ediyor. Ayrıca eller, boyun ve dekolte bölgesinde de kullanılabiliyor.

LAZERLE MİKROKANALLAR AÇILIYOR: Fraksiyonel lazerle cilt üzerinde binlerce mikroskobik kanal açılıyor. Sadece çok kısıtlı alanlara lazer uygulandığı için, sağlam deri alanlarında hızla yara iyileşmesi süreci başlıyor. Kolajen sentezi tetikleniyor, ince çizgiler ve kırışıklıklar azalıyor. Sistem izler ve yüzey düzensizlikleri üzerinde de etkili. Kırışıklıklar ve ince çizgilenmeler, travma, ameliyat sonrası izler, akne izleri, yaşlılık ve güneş lekeleri, çiller, sarkmalar, cilt çatlaklarını toparlamak mümkün.

Sadece 30 dakikada daha genç ve gergin bir cilde kavuşmanızı sağlayan intracel yöntemi mikro altın iğneler ile cildin alt tabakasına radyo frekans enerjisini ulaştırıyor bu da sıkılaşmayı sağlayan kollajen liflerinin yenilenmesini uyarıyor. Yöntemi Türkiye’de uygulayan sayılı hekimlerden biri olan Dr. Yasemin Hızarcı yöntemin kalıcı olduğunu belirterek “İntracel’in yalnızca 1 -2 uygulama ile cerrahi müdahaleye yakın bir etki yaratması da dikkat çekiyor” diyor.

Uygulamanın 30 dakika sürdüğünü söyleyen Dr. Hızarcı öncesinde cilde sürülen anestezik krem ile minimum ağrı ile gerçekleştirilen uygulamadan sonraki ilk 5-6 saatte ciltte yoğun bir kızarıklık görüldüğünü devam eden 24-72 saatte bu kızarıklığın pembeliğe dönüşerek geçtiğini belirtiyor.

Cilt yüzeyinde hasar oluşturmadığı için yaz aylarında da uygulanabilen yöntem sonrasında kabuklanma ve lekelenme gibi sorunlar görülmezken uygulama sonrasında cilde özel bir bakım yapmak da gerekmediğini belirten Dr. Hızarcı, işlem sonrasında 3 gün süreyle su bazlı nemlendirici kullanılmasının yeterli olduğu söylüyor.. Dr. Hızarcı, uygulamadan sonra 3-4 saat güneşe çıkılmaması gerektiğine dikkat çekerek daha sonra ise spf 30 güneş kremi kullanılmasını öneriyor.