Göğüs kaldırma nasıl yapılır?

Göğüs kaldırma nasıl yapılır?
Güncelleme:

İşte göğüs kaldırma operasyonu hakkında merak ettiğiniz herşey?

Bir göğüs kaldırma implant olsun veya olmasın, genellikle sakinleştirici ve lokal anestezi veya genel anesteziyle yapılır. Göğsün yeni yerini şekillendirmek ve meme başını yükseltmek için kesikler yapılır. Kesik şekli aşağıdakilerden bir veya birkaçını içerebilir:

- Meme başı çevresi
- Meme başından göğüs kafesine dik olarak aşağıya
- Göğüs kafesinden yatay olarak


Gögüs kaldırma için tavsiye edilen teknik sizin göğüs ölçünüz ve şeklini, meme başının boyutu ve pozisyonunu temel alacaktır. Göğsün ptozisi veya sarkması kadar eşit derecede önemli olan cildinizin esnekliği ve plastik cerrahınızın çıkarmayı planladığı fazla deridir.
Göğsünüzün yeni şekli ve pozisyonu her ne kadar yeni görünüm birkaç haftada yerine otursa da, ameliyat sonrası derhal belli olacaktır. Göğüs kaldırma ameliyatı, memelere genç vücut kontürünü kazandırmak için yapılacak tek kalıcı yöntemdir. Hiç bir egzersiz veya göğüs dirileştirici krem buna kıyasla ölçülebilir görünüm sonuç alınabildiğini kanıtlamamıştır.

Anestezi

Ya genel anestezi veya sakinleştiriciyle birlikte lokal anestezi.

Ayakta ya da yatarak

Göğüs büyütme, kaldırma ve birçok durumda küçültme genelde ayakta tedavi yöntemiyle yapılır. Ameliyat doktorun ameliyata uygun muayahanesinde, bir merkezde veya hastanenin ameliyathanesinde yapılır. Bazı kadınlar için nadiren de olsa hastanede bir gece kalması tavsiye edilir.

Göğüs Kaldırma Ameliyatı Sonrası

Ameliyat öncesi satın aldığınız veya plastik cerrahınızın temin ettiği destekleyici sütyen giymiş olarak uyanacaksınız. Yeniden göğüs oluşturma yani rekonstrüksiyon durumunda sargı tarzı bir cerrahi giysi ile sarılabilirsiniz. Fazla sıvıyı boşaltmak için kesiklerinize küçük ince tüpler veya pompaya bağlı bir tüp yerleştirilebilir. Gergin ve ağrılı olacaksınız, bununla birlikte eğer ciddi derecede acı veya göğüsleriniz şişip gerginleşirse hemen doktorunuza bildirin. Ameliyat sonrası aynı gün ayağa kalkmış ve yürüyor olmanız gerekir. Eğer gece hastanede kalmıyorsanız, evinizde en az 24 saat sizi gözetip bakacak sorumlu yetişkin birinin yanınızda olmasına ihtiyacınız olacak.

Yan Etkileri

- Meme hassasiyeti
- Şişlik ve ufak tefek morluklar
- Bölgesel gerginlik veya rahatsızlık
- Kesik bölgelerinde kızarıklık, rahatsızlık veya kaşıntı
- Meme hassasiyetinde artma veya azalma

Göz Önünde Bulundurulması Gereken Özel Durumlar

Göğüs kaldırma ameliyatı sonrası birkaç gün boyunca sırt üstü arkanızı yaslayarak dik biçimde uyuyun. İyileşme süresince uygun göğüs desteği için gerekli görülürse destekli sütyenle uyumak da dahil olmak üzere tüm talimatları uygulayın. Önden kapanan pamuklu bir sütyen belki de en rahatı olabilir. Plastik cerrahınız onay verene kadar balenli sütyen giymeyin. Yeni göğüs görünümünüzün sıhhati ve uzun ömürlüğü için uzun vadede destek gereklidir. Mümkün olduğu kadar kısa sürede etrafta yürümeye ve hafif aktivitelere başlayın ama itme, çekme, kaldırma, bükme ve ağır egzersizden plastik cerrahınız izin verene kadar kaçının.

İşe Dönüş

İşinizde yapmanız gereken fiziksel aktivite ve prosedür tarzına göre birkaç gün izin alıp en geç bir veya iki hafta içinde işe dönün. Yaralar üç ay içinde geçmeye başlar, topikal steroid krem veya silikon jelin tedaviye katkısı olabilir ve kabarmış, kırmızı veya bozuk yaraların oluşma şansını azaltır.

New Beauty