Göz altı morluklarından kurtulmanız için..

Göz altı morluklarından kurtulmanız için..
Güncelleme:

Göz altı morlukları her yaş grubunda sıklıkla görülen bir sorundur.

Bazen öyle bir hal alırki sanki boyanmış gibi simsiyah. Bunlarla baş etmek genellikle zordur. Ama nedenlerini ortaya çıkarabilirsek, hafifletilmesi veya tedavisi mümkün olabilir. Genellikle çok beyaz tenli ve göz çukuru derin olanlarda meydana gelir.

Göz altı morluklarının başlıca nedenleri; Genetik nedenler, düzensiz uyku, yorgunluk, aşırı stres, yetersiz beslenme gibi nedenler.

GÖZ ALTI MORLUKLARI İÇİN EVDE HAZIRLANABİLECEK ÖNERİLER

Salatalıkla göz altı morluklarının görünümünü azaltmanız mümkün. Üstelik hazırlaması 1-2 dakikanızı alacaktır. Sulu bir salatalığı ince ince dilimleyin ve gözlerinizin üzerine koyun. 15 dakika kadar beklettikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Limon ve domates suyuyla hazırlayacağınız maske en etkili çözümlerden biridir. Eşit miktarda limon ve domates suyunu karıştırarak 1 hafta boyunca günde 2 kere göz altlarına sürün.

Elma terapisi yaparak göz altı morluklarınıza son verin; Elmaları rendeledikten sonra suyunu sıkarak, içerisine bir tatlı kaşığı türk havesi koyun ve gazlı bez ile arasını sararak sorunlu olan göz altı morlu bölgelerimize uygulayın. Bu uygulamanın haftalık olarak 3 gün yapılması tavsiye edilmektedir.

Patates dilimlerini salatalık dilimleri gibi gözlerinizin üzerinde 15 dakika bekletmek zamanla göz altı morluklarını hafifletecektir.

Soğuk sallama çay poşetleri hem gözlerinizin yorgunluğunu alır hem de morlukları hafifletir. Çay poşetlerini kullandıktan sonra soğumasını bekleyebilir ya da soğuk suya batırarak kullanabilirsiniz.

Soğuk süt, göz altı morlukları için en kolay çözümlerden biri. Soğuk süte batırdığınız pamuk parçalarını gözlerinizin üzerine koyup 15-20 dakika kadar bekletin.