Göz bakımı önerileri !

Göz bakımı önerileri !
Güncelleme:

Size bu güzel dünyaya bakabilme olanağı veren gözlerinizi korumak çok kolay.

LEYDİTÜRK.COM ÖZEL / Gözünüze gerçekten gözünüz gibi bakltığınıza emin misiniz? Bazı durumlara karşı daha fazla önlem almak ve ekstra dikkatli davranmak sizin yararınıza olacaktır.


- Ailenizde biline göz rahatsızlığı olan var mı? Katarakt vb. sorunlar göz rahatsızlığı olarak bilinir. Siz de isterseniz büyüklerinize geçmişte bu tip problemler yaşayan akrabanız var mı sorun.

- Yeşil yiyeceklerin içinde bol bol ‘‘Lutein’’ denilen anitoksidantlar vardır ve bu retinaya yardımcı olarak göz hücrelerinin zarar görmesini engeller. Aynı zamanda naturel gölge görevi görerek güneş ışığından daha az rahatsız olmanıza yardımcı olur.

- Protein almak gözlere iyi gelir fakat bu proteinler arasından en iyisi balıktır. Omega 3 yağları deposu olan balık göz kuruluğuna iyi gelir. Orta yaşlı kadınlarda görülen göz kuruluğuna çare olarak balık yağı tüketilir.

- Lens kullanıyorsanız herkesten ekstra dikkatli davranmak zorundasınız. Mutlaka lenslerinizi temiz tuttuğunuza emin olun.

- Papaya, yumurta, süt ve maydanoz beta karoten içerir bu yüzden sık sık tüketmelisiniz.

- Kozmetikler göz sağlığını tehdit eden birleşenlerin başında gelir. Tarihi geçmiş far ve göz kalemi kullanmak intihardır. Göz pınarlarınıza kaçacak fazla makyaj enfeksiyona neden olabilir bu yüzden makyajınızı temizlerken çok fazla özen gösterin.

 

 

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.