Gözlerinizi büyük göstermenin yolları

Gözlerinizi büyük göstermenin yolları
Güncelleme:

Bu makyaj teknikleriyle gözleriniz daha belirgin görünsün...

Beyaz eyeliner kullanın

Beyaz eyeliner kullanmak gözlerinizi ortaya çıkartmak ve büyütmek için yapacağınız en basit hilelerden biridir. Beyaz eyeliner gözlerinizi daha parlak ve daha büyük gösterecektir. Beyaz eyelinerı üst göz kapağınıza kullanmanız ışığı çeker ve gözünüzü büyütür, koyu bir eyeliner ise gözlerinizi daha küçük gösterecektir. Gözünüzün alt içine çektiğiniz beyaz kalem ise gözlerinizin beyazını daha büyük gösterir. Ya da beyaz kalemi gözlerinizin köşelerine sürerek, parlak gözlere sahip olabilirsiniz.

Yeterli Uyku Uyuyun

Eğer gözleriniz için acil bir etki arıyorsanız, bu önerimizden çok da hoşlanmayabilirsiniz. Fakat bu ipucu gözlerinizin (ve bütün vücudunuzun) daha iyi görünmesi konusunda oldukça başarılıdır. Gözler konusundaki en sık yaşanan problem, gözlerin etrafındaki koyu halkalardır ve bunların sebebi genellikle uyku yetersizliğidir! Yetişkin bir insanın günde  7-9 saat uyuması gerekir. Gözlerinizin daha güzel görünmesini istiyorsanız, mutlaka düzenli uyku uyumalısınız.

Göz renginizi tamamlayın

Gözlerinizi ortaya çıkartmanın bir diğer yolu, göz renginizi tamamlayacak göz farları kullanmaktır. Mesela, mavi renk gözlere sahipseniz, bronz ya da kahverengi göz makyajı yaptığınızda gözleriniz daha mavi görünecektir. Yeşil ve ela gözlere ise en çok mor tonları yakışır. Kahverengi gözlüler genellikle her rengi kolayca yakıştırabilirler ama gözlerinin iyice ortaya çıkmasını istiyorlarsa, pembe ya da yeşil far kullanmalarını öneririz.

Maskaranızı yüz hatlarınıza uydurun

Neredeyse her tip maskara kirpiklerinizi daha gür ve uzun gösterecektir ama belirli ihtiyaçlarınızı gideren maskarayı kullanmak çok daha iyi sonuçlar verir. Sarışın ve kızıl saçlı, açık renk tenli insanlar, koyu kahverengi ya da daha açık renk maskaraları tercih ettiklerinde daha güzel görünen kirpiklere sahip olurlar. Esmer ve koyu kızıl renk saçlılar ise koyu kahve ya da siyah maskaraları tercih etmelidirler.

Kaşlarınızı alın

Tıpkı bir resmin çerçevesi gibi, gözlerin vurgusunu da kaşlar sağlar. Kaşlarınızın etrafındaki fazla tüyleri almak gözlerinizin bir anda ortaya çıkmalarını sağlayacaktır! Fakat dikkat edin, kaşlarınızı gereğinden fazla inceltmeyin ve kaşlarınızın doğallığını bozmayın.

Fazla eyelinerdan kaçının

Özellikle de gündüz makyajında gözlerinizi fazla eyeliner uygulamayın. Çünkü fazla eyeliner gözlerinizi küçük gözterecektir. Bu aslında kötü bir makyaj değildir. Sadece gece makyajı için daha uygundur. Gözlerinizi gizemli ve dramatik gösterir. Fakat konu gündüz makyajı olunca, daha natürel görünmenizi öneririz. Eyelinerınızı alt kirpik diplerinize sürün ya da sadece üst göz kapağınızın ucuna uygulayın. Ayrıca maskara sürmeyi de unutmayın.

Doğal dudaklar

Yüzünüzde öne çıkan iki nokta vardır; gözler ve dudaklar. Her seferinde bu iki noktadan sadece birini öne çıkartmalısınız. Eğer gözlerinizi öne çıkartmak istiyorsanız, dudaklarınızı natürel tutmanızı öneririz böylece ilgi sadece gözlerinizde olur.