Gözlükler güzelliğinizi gölgelemesin

Gözlükler güzelliğinizi gölgelemesin
Güncelleme:

Gözlük kullanan kadınlar için makyaj tüyoları...

Her kadının, her yüz tipinin, her aksesuarın farklı bir makyaj tekniği olduğu gibi, gözlüklüler için de ayrı makyaj teknikleri vardır. Gözlüklü kadınlar genelde nasıl makyaj yağacağını bilmezler ancak her gözlük şeklinin bile ayrı bir tekniği vardır. Bu kurallara uyarsak daha güzel bir görünüm elde etmemiz mümkün.

Gözünde sorun olmasa da sadece güzellik katsın diye gözlük takan bayanlar da yok değil. Hem bunlar için hem de gözlük takmak zorunda olanlar için bir kaç makyaj ipucu verelim.

Gözlüklüler Nasıl Makyaj Yapmalı?

Gözlüklü bayanlar genel olarak, gözlerini ön plana çıkarak koyu bir makyaj yapmalılar. Çünkü gözlüğün çerçevesi, gözden daha fazla dikkat çekmemeli. Bu arada makyaj tonunuzun gözlüğünüzün rengiyle uyumlu olması da çok önemli. Aynı renk olsun demiyorum ancak ton olarak uyumlu olsun yeter.

Gözlük Şekillerine Göre Makyaj Yapımı:

Kare ve Dikdörtgen Gözlük Makyajı:

Eyeliner sürerken daha eli bol davranmalı ve dikdörtgen gözlüğünüzle daha çekici bir göz makyajı oluşturmalısınız. Uzun çekebileceğiniz eyeliner güzel görünüm katacaktır.

Oval ve Yuvarlark Gözlük Makyajı:

Rimel ve maskara bol kullanılmalı ve kirpikler ön plana çıkarılmalıdır. Far sürerken de gözünüzle uyumlu olarak yuvarlak biçimde sürmelisiniz.

Sadece Cam Olan Gözlük Makyajı:

Bu tür gözlüklerin bayanlara pek yakışmadığını söylemeden edemeyeceğim. Bu gözlükler için çok fazla çaba sarf etmenize gerek yok çünkü çerçeve gibi dikkat çeken bir unsur yok.