Günün her saati güzel görünmek ister misiniz ?

Günün her saati güzel görünmek ister misiniz ?
Güncelleme:

Kalıcı makyaj, günün her saati güzel görünmemizi garantileyerek büyük rahatlık ve özgüven sağlıyor.

Sabah işe giderken değil makyaj yapmak, yataktan kalkmak bile zor gelir. Her gün tekrar edilmesi gereken bu güzellik ritüeli, kalıcı makyaj uygulamalarıyla sona eriyor. Böylece sabah uyandığınızda, havuzdan çıktığınızda, yüz güzelliğiniz kendini koruyabiliyor. Güzelliği kalıcı kılan bu uygulama pek çok kişi tarafından tercih edilse de, hala bazı yönleri bilinmiyor. Dr. Murat Topoğlu Kliniği'nin Makyaj Uzmanı Burcu Gül'e hem merak ettiklerimi sordum hem de yeni çıkan uygulamaları öğrendim. Özellikle 'ipek kirpik' uygulaması en çok ilgilimi çekenlerden. Takma kirpik etkisi yaratmadan sık ve uzun kirpiklere kavuşmanızı sağlayan ipek kirpik, Topoğlu Kliniği'nde güzelleşen kadınların en gözde estetik uygulamaları arasındaymış.

KAŞ

Tamamen hijyenik şartlarda yapılan %100 bitkisel olan ve 3 yıl gibi uzun bir süre kullanılabilen bir işlemdir. Kemoterapi ve kortizon kullanımı sonrası seyrelmiş çok açık renk ya da tamamiyle dökülmüş kaşlarda, kişinin yüzüne ağlamaklı yorgun ifade veren düşük kaşların şekillendirilmesinde, kaşta doğuştan ya da daha sonra kaza veya ameliyat sebebiyle oluşmuş yara izlerinde kalıcı makyajla şekil vermek mümkündür. Örneğin; sarışın ve beyaz tenli insanlarda kirpikler ve kaşlar pek belirgin değildir ve yüze soluk bir ifade katar. Bu durumu ortadan kaldırmak ve ifadeleri belirginleştirmek amacıyla yapılan kalıcı makyaj kişiye en büyük rahatlık sağlamaktadır.

Kalıcı makyaj normal makyaj gibi cildin üzerine yapılmadığı için koyu ve parlak renklerde olmaz. Cildin içine pigment uygulamasından sonra cildin iyileşme aşamasında pigment cildin içinde kalır ve üzerini cilt örter. Rengin görünmemesini sağlayan cildin şeffaflığıdır. Üzeri cilt ile kaplanan pigment ve yapılan renkten daha açık bir renk alır. Bu da kalıcı makyajın daha doğal görünmesini sağlar. Kalıcı makyajla hem makyajlı kadar bakımlı hem de doğal görünüme sahip olursunuz.

DUDAK

Asimetrik dudaklarından veya ince dudaklarından şikayetçi olan kişilerde, dudakların çevresine yapılacak ince bir kontur; dudakları daha dolgun gösterir, hatları belirginleştirir ve çevresindeki kırışıklıkları kamufle eder. Kalıcı makyajla bu sorun 3 yıl gibi uzun bir süre boyunca ortadan kaldırılmaktadır. Dudak konturu uygulamasında önemli olan kişinin ruj kullanmadığı zamanlarda da dudaklarının doğal görünmesidir. Makyaj yapmadan dolgun dudaklara kavuşmak için, kalıcı makyaj uygulamalarını denemelisiniz. Kalıcı makyaj son derece doğal bir görünümle yüzdeki kontrastları arttırır, hatlarını belirginleştirir, bazı kusurları giderir. Gündelik yaşamda ve her anınızda bakımlı olmanın özelliğini keşfedeceksiniz. Kalıcı makyaj gözlere, kaşlara dudaklara uygulandığında onları belirginleştirir.

EYELINER

Zayıf kirpikleri olan kişilere gözleri belirginleştirmek için uygulanan eye-liner, üst ve alt göz kapaklarında kirpik diplerine uygulanır. Göz çizgisi çizemeyen bayanlara büyük kolaylık sağlayan ve her renk uygulanabilen kalıcı makyaj ile harika bakışlara kavuşursunuz. Sabah uyandığınızda, sporda, havuzda, denizden çıkınca bozulmayan dolgun dudaklar, alımlı kaşlar, çekici bakışlar, canlı bir yüz ifadesi günün her anında güzelliğinize güzellik katacaktır

UYGULAMA öNCESİ

Kalıcı makyaj öncesinde, duyarlılığı en az seviyeye indirmek amacıyla işlem yapılacak bölgeye lokal anestezik bir krem yardımı ile 15-20 dk. anestezi sağlandıktan sonra özel kalıcı makyaj cihazıyla uygulanır. Bu işlem de pigment maddeleri ile steril tek kullanımlık iğneler yardımı ile cildin alt tabakalarına yerleştirilir.

BUNLARA DİKKAT!

Kalıcı makyaj yapılan yerlere bir süre su temas ettirilmemelidir.
2 hafta kadar sauna, deniz, havuz, solaryum, güneş, hamam gibi ortamlardan uzak durulmalıdır. Bu, bakteriyel enfeksiyon açısından önemlidir.

PROTEZ TIRNAK

Protez tırnak uygulamalarında devrim yaratan 'Akrilik Sistemi'yle sizlere yepyeni bir alternatif sunmaktayız. Tırnaklarını uzatamayan ve tırnak yeme alışkanlığı olan kişiler artık çok mutlu olacaklar. Pembe, beyaz, şeffaf, harika görünümlü tırnaklar yaratmak için sıvı monomer ile mükemmel, sararmayan, kendi tırnağınıza zarar vermeden istenilen renkte ve uzunlukta uygulamalar yapılabilir.

İPEK KİRPİK

Kirpikleri kısa, seyrek, açık renk olan bayanlar için yepyeni bir trend başlattık. Avrupa ve Amerika'da bile yeni başlayan bu yöntem artık Dr. Murat Topoğlu kliniğinde uygulanmaya başlamıştır. Magic Lashes TM sistemi ile ipek kirpikler kendi doğal kirpiğinize hiçbir zarar vermeden takılıyor ve 90 gün boyunca dayanabiliyor. Özel bir çözücü ile 90 gün sonunda çıkarılıp tekrar takılabiliyor. Tüm bu uygulamalar, Dr. Murat Topoğlu kliniğinde deneyim sahibi olan uzman estetisyenlerimiz tarafından uygulamaktadır. Özel uygulamalar ile her gün kendinize bakmaya doyamayacaksınız.

Güneş / Hande övünç