Güzel saçlara sahip olmak için ipuçları

Güzel saçlara sahip olmak için ipuçları
Güncelleme:

Plastik malzemeler saçlarınızda daha fazla elektriklenmeye neden oluyor.

Güzel ve sağlıklı saçlara sahip olmak için günlük uygulanabilecek saç bakım yöntemlerini Dr. Handan Yavuz Köksal açıkladı.

En iyi görünüme sahip olmanız için, en doğru saç bakım metotlarını öğrenmeniz ve uygulamanız gereklidir.

İşte saçlarınız için uzmanından bazı ipuçları...

Saçlarınızı iyice durulayın

Saçınıza şampuan uygulamadan önce, saçınızın tamamen ıslak olduğundan emin olun. Şampuanı direkt saçınıza dökmek yerine önce elinize alın sonra saçınıza uygulayın. Saçınızı köpürtme/ovalama işleminin 30 saniyeden uzun sürmemesine dikkat edin. Bu adımları izlediğinizde saçlarınızdaki ekstra kırılmaları önlemiş olacaksınız.

Saç yıkarken dikkat edilecek diğer bir konu da doğru saç bakımı için saçlarınızı şampuanladıktan sonra iyice duruladığınızdan emin olun. Eğer iyi durulamazsanız, saçınızdaki şampuan ve saç kremi kalıntıları saçlarınızın donuk görünmesine neden olacaktır. Saçlarınızı iyice duruladığınızda mat yerine parlak saçlara sahip olursunuz.

Islak saçlarınızı fırça ile taramaktan kaçının. Bunun yerine geniş dişli taraklar kullanın. Saç fırçaları saçlarınızın kırılmasına ve koparak dökülmesine neden olur. Islak saçlarınızı önce bir havlu ile nazikçe kurulayın sonra geniş dişli tarak yardımıyla yine nazikçe tarayın. Mümkün olduğunca ısı veren aletler yenine kendi halinde kurumaya bırakın.

Plastik tarak kullanmayın

Plastik tarak ve fırça kullanmaktan sakının. Çünkü plastik malzemeler saçınızda ekstra statik elektrik birikmesine neden olur. Bu da saçlarınızın donuk, cansız görünmesine ve elektriklenmeden dolayı uçuşmasına sebep olur. Daha az statik elektrik verecek bitki ya da hayvan lifleri gibi diğer malzemelerden yapılmış tarakları kullanabilirsiniz.

Saçınızı sürekli aynı şekilde toplamayın

Saçınıza şekil verirken zarar vermeyin. Örneğin at kuyruğu, özellikle hazırlanmak için fazla zaman olmadığında saçımıza şekil vermek için sıklıkla kullandığımız en pratik stildir. Ancak saçları sürekli aynı şekilde sıkı toplamak saç dökülmesine ve saçların zarar görmesine neden olur. Bu nedenle saçlarınıza şekil verme yöntemlerini sıklıkla değiştirmenizde yarar var.

Doğal haline bırakın

Kıvırcık ya da dalgalı saçları olanlar yüksek ısıdaki saç kurutucu veya düzleştirici aletleri çok sık kullanmamaya özen göstermeliler. Bu kişiler saçlarını düzleştirmek isterken saçlarına maalesef büyük oranda zarar verebiliyor. Neredeyse 200 derecelik sıcaklıklara ulaşan ütüler doğal saç buklelerinin kalıcı olarak düzleşme vaadi ile uygulanıyor ama saçlar doğal haline bırakıldığında buklelerin homojen olmamasına (saçlarınızın bir kısmının düz bir kısmının daha dalgalı olmasına) neden oluyor.

Her gün yıkamayın

Saçlarınızı gerçekten yıkanmaya ihtiyaç duyduğu sıklıkta yıkayın. Herkesin saç yapısı farklıdır. Ancak her gün yıkamak yerine en azından iki günde bir yıkamaya özen gösterin.