Güzel ve çekici görünmenin 4 altın kuralı

Güzel ve çekici görünmenin 4 altın kuralı
Güncelleme:

Güzel ve çekici bir görünüm elde etmek düşündüğünüz kadar zor değil.

 

Aşağıdaki 4 önerimize kulak verdiğiniz takdirde, görünümünüzü dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

1. Beslenmenize dikkat edin

Tükettiğimiz yiyeceklerin sağlığımız ve güzelliğimiz üzerindeki etkisi gerçekten insanı şaşkına düşürebilir.

Sağlıklı ve güzel bir görünüm için yapmanız gereken en öncelikli şey sağlıklı bir beslenme düzeninegeçmektir.

Yediğimiz yiyeceklerdeki şeker kan şekeri oranımızı yükseltirken; çay ve kahve gibi uyarıcı içecekler enerji düzeyimizi kısa bir süre için arttırdıktan sonra, aşırı yorgunluğa neden olur. Bu nedenle aşırı çay ve kahve gibi içeceklerin yanı sıra, şekerli yiyeceklerden, kırmızı etten, patates kızartmasından ve çok yağlı yemeklerden uzak durmalısınız.

Bu türden yiyecekleri bir süre için menünüzden çıkardıktan sonra, cilt görünümüzdeki değişime siz bile inanamayacaksınız!

2. Saçlarınızın bakıma ihtiyacı var

Saçlarımız kadın güzelliğinin en önemli parçalarından biridir. Güzel görünmesini istiyorsanız, saçlarınıza iyi bakmalısınız.

Sprey ve jeller saçlarınıza zarar verebileceğinden, uzmanlar bu tür ürünlerin çok fazla kullanılmaması gerektiğini belirtmektedir.

Saç uçlarınızın durumu sizi rahatsız ediyorsa, üç haftada bir saçlarınızı uçlardan kesmelisiniz.

Yağsız et, yumurta ve süt ürünlerin saç sağlığı açısından yararlı olduğu düşünülmektedir.

Değişime ne dersiniz?

Sürekli olarak aynı saç modeline sahip bir kadın, erkeklerin canını sıkabilir. Ancak radikal değişikliklere gitmeden de saçlarınızda bazı farklılıklar yaratabilirsiniz.

Sarışınsanız, bazı saç tutamlarınıza farklı renk tonlarında gölgeler attırabilirsiniz.
Esmerseniz, kahverenginin farklı bir tonunu deneyebilir ve saçlarınızı biraz kesebilirsiniz.

En çekici ve uygun saç modeli her kadında farklıdır. Bu nedenle kendinizi deneyimli bir kuaförün ellerine bırakın ve yeni görünümünüzün keyfini çıkarın.

3. Daha az makyaj yapın

Doğal güzelliğinizi göstermek istiyorsanız, aşırı makyaj yapmamalısınız. Yüzünüzü bir makyaj maskesinin arkasına gömdüğünüzde, daha genç görünmeyeceğinizden emin olabilirsiniz. Ne kadar çok makyaj yaparsanız, o kadar yaşlı görünürsünüz.

Makyajın öncesinde yüzünüzü pudralarsanız, yüzünüze bir maske geçirmiş gibi görünmezsiniz. Pudranın ardından, cildinizin tonuna uygun ve aşırı parlak ya da karanlık olmayan bir fondöten uygulayabilirsiniz. 

Fondötenin ardından, açık pembe bir allığı yanaklarınızın üst kısmına uygulayın. Açık renkli bir göz kalemi kullanın ve maskarayı da unutmayın. Makyajınızın aşırı koyu tonda olmayan bir rujla tamamlayabilirsiniz.

4. Egzersiz

Gün boyunca hiç egzersiz yapmazsanız, sağlığınız ve güzelliğiniz bundan olumsuz etkilenir.

Gün içinde yirmi dakikalık basit bir egzersizle, kısa süre içerisinde vücudunuzun çok daha iyi göründüğünü fark edebilirsiniz.
Düzenli olarak yürüyüş yapmak, koşmak, tenis ya da voleybol gibi sporlar, vücudun gençleştirerek çok daha çekici bir görünüm kazandırır.

Güne kısa bir yürüyüşle başlarsanız, kendinizi çok daha iyi hissettiğinizi görebilirsiniz.