Güzelliğin sırrı kendi bedeninizde

Güzelliğin sırrı kendi bedeninizde
Güncelleme:

Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanında tercih edilen fibrocell tekniğiyle cilt hücreleri canlılık kazanabiliyor.

Kişinin kendi kanı ve dokusundan alınan fibrolast hücreleri klonlanıp çoğaltıldıktan sonra yüze enjekte edilerek, hastaların yıllara meydan okumasının sağlandığı bildirildi.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ulaş Güvenç, zamanla elastikiyetini ve gerginliğini kaybeden ciltte oluşan ince çizgileri, kırışıklıkları ve sarkmaları azaltmak için bakımın önem kazandığını belirterek, "Çünkü yaşlandıkça derinin dermis katmanında bulunan hücre sayısı azalıyor. Buna bağlı olarak derinin destek elemanları arasında bulunan elastin ve kollajen liflerinin kalitesi bozuluyor. Yapısının kalitesi düşen deri nemi içinde tutamaz hale geliyor. Dışarıdan ne kadar nem takviyesi yapılsa da gençlik çağındaki parlaklığını ve canlılığını kazanamıyor. Ancak, son yıllarda başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanında tercih edilen fibrocell tekniğiyle cilt hücreleri canlılık kazanabiliyor" dedi.

Türkiye'de sanatçı Sertab Erener'in de yaptırmasıyla ünlenen yöntemde, cilde hücresel canlılığı kazandırmak için rejeneratif bir cilt yenileme işlemi gerçekleştirildiğini vurgulayan Dr. Güvenç, "Bu yöntem, kişinin kendi doku hücrelerinin çoğaltılarak yüz ve dekolte bölgesine periyodik aralıklarla enjekte edilmesi şeklinde uygulanıyor. Kulak arkasından alınan bir parça doku, laboratuvar ortamında cildin genç kalmasını sağlayan fibroblastlarına ayrılıp çoğaltılarak yüze enjekte ediliyor. Bu yöntemle ciltte hücre sayısı zenginleştiriliyor" diye konuştu.

İHA