Güzellikle ilgili bu yalanları biliyor musunuz?

Güzellikle ilgili bu yalanları biliyor musunuz?
Güncelleme:

Güzellik hakkında bunları biliyor musunuz?

Yalan: Yaşam boyu güneş hasarının %80'i 18 yaşından önce oluşur
Bu istatistik dermatologlar arasında neredeyse bir mantra halini almıştır. Ancak bunun yanlış olduğu artık kanıtlandı. Yakın zamanda yapılan bir çalışma gerçekte 18 yaşına kadar UV'ye maruz kalma oranımız toplamın yalnızca %23'ü düzeyinde. 40 yaşında bu oran %46'ya, 59'da %74'e çıkıyor. Bu bağlamda güneşten korunma yollarını kesinlikle bir kenara bırakmamak gerekiyor

Yalan: Uyku deprivasyonu koyu göz altı halkalarına neden oluyor
Uyku deprivasyonu, hafıza boşlukları ve kilo alma gibi bir çok şeye neden olabilir. Ancak koyu göz altı halkaları cildin bu çok ince bölgesindeki damarların konsantrasyonundan kaynaklanmaktadır. Bu durum genetiktir ve uyku miktarına göre değişmez.

Yalan: Yağlı yiyecek ve çikolata isiliklere neden oluyor
Gerçekte suşi ve kabuklu deniz ürünleri akneyi azdıran yegane besinlerdir, zira bunların yüksek iyot içeriği vardır.

Yalan: Çok miktarda su içmek cildi nemlendirir
Cildin nem seviyesi ortamdan (düşük nem ya da sert rüzgar gibi) ve yaştan (yağ üretimi zaman içinde azalır) etkilenir, ancak içilen su miktarından etkilenmez. Cildi yalnızca dışarıdan nemlendiriciler ile nemlendirebilirsiniz. Cildiniz dehidrasyona tepki verdiği gibi rehidrasyona da bir dereceye kadar tepki verecektir.

Yalan: Bacak bacak üstüne atmak varislere neden olur
Genler, hamilelik ve uzun süre ayakta durmak varislere neden olur. Bacak bacak üstüne atmak damarlarda bir baskıya neden olur ancak varis oluşması için aylar boyunca günde 12 saat bu pozisyonda kalmanız gerekir.

HT Hayat