Hayalinizdeki kaslı vücuda ameliyatla kavuşun

Hayalinizdeki kaslı vücuda ameliyatla kavuşun
Güncelleme:

Türk erkeği vücudunun en çok hangi kısmından hoşlanmıyor?

Araştırmalar gösteriyor ki erkeklerimizin %81’i vücudundaki yağlamadan hoşlanmıyor. Yanlış okumadınız. Erkeğin hafif göbeklisi artık makbul değil. Çünkü kadınlar kaslı görünümlü ama izbandut gibi durmayan yani fit, geniş omuzlu, atletik yapılı erkeklerden hoşlanıyorlar ve böyle bir vücudu sporla geliştirmek hele ki bir de yirmili yaşlar geçildiyse pek mümkün değil. Liposuction yani yağ alma ameliyatıyla bu problem halledilebilir mi diye araştırdığımız zaman Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Naci Çelik’ten sizi hayalinizdeki kaslı vücuda kavuşturacak olan High Def operasyonu ile ilgili çok ilginç bilgiler aldık.

Estetik ameliyatlar artık eskisi gibi belli bir grubun, cinsiyetin, azınlığın ameliyatı olmaktan çıktı ve hepimizin gündelik hayatına girdi. Estetik ameliyatlarla önce ünlülerin yaptırdığı yüz germe ameliyatları sayesinde tanıştık,  ardından burun ve göğüs büyültme ameliyatları. Sonra öğrendik ki pek çok Türk erkeği kellikten muzdaripmiş.  Ancak Türk erkeklerinin genelinin asıl büyük sorunu  yağlanma. Bütün erkekler gibi yağlanmadan kurtulup kaslı bir vücuda kavuşma hayalinizi liposuction yani yağ alma ameliyatı ile gerçekleştirmek ise maalesef mümkün değil. Liposuction ile fit, atletik görünümlü, baklava karın kaslı, geniş omuzlu, geniş göğüslü bir vücuda kavuşamazsınız. Bunu sağlayan bir ameliyat vardır ancak adı liposuction değil High Def’dir.

High Def ameliyatında ses dalgaları ile yağlar eritilerek alınır ve deri iyice inceltilerek alttaki kaslar ortaya çıkartılır. Her ne kadar bu ameliyat bir tür yağ alımı olsa da aslında bildiğimiz klasik liposuction ameliyatından çok farklıdır. Bir defa vücudunuz üç boyutlu olarak şekillenir yani doktorunuz vücudunuzda aynen bir heykel üzerinde çalışır gibi gölge ve ışık ile çalışır. Ameliyat öncesinde yapılan çizimler sırasında göğüs kaslarınızın, kol kaslarınızın ya da omzunuzun yetersiz olduğu görülürse de ameliyat sırasında alınan yağlar bu bölgelere enjekte edilir (kasların içine)ve bölgedeki kasların büyümeleri sağlanır. Bu işlem kası doğal ve kalıcı bir biçimde büyütür, Protez koyulmuş gibi komik ve yapay görüntüler ortaya çıkmaz. Hastanın ameliyat sonrasında ortaya çıkan kasları kendi kaslarıdır. Bu ameliyat hastanın karnındaki yağlara kas şekli verilmesi gibi yanlış bir şekilde tanıtılmıştır ancak bu çok yanlıştır. Bu ameliyatta yağlara hiçbir şekil verilmez, tamamı alınır. Zaten kaslar hepimizde mevcuttur, eğer üstlerindeki deriyi yeterince inceltirsek ortaya çıkarlar ve bizi atletik bir görünüme kavuştururlar.

Op. Dr. Naci ÇELİK  ameliyatın çok yaşlı olmamak şartıyla her yaştan erkek hastaya uygulanabildiğini; ameliyat sonrasında ise genellikle bir hafta kadar istirahatin uygun olduğunu belirtiyor ve ekliyor: ‘Benim hastalarımdan istediğim;  bu ameliyatı olduktan sonra ya sporla uğraşmaları ya da kilolarını korumaları. Çünkü yaptığımız işlem tamamen doğal yani kilo almadığınız sürece sorun yok ancak kilo alırsanız ameliyatın sonuçlarını kaybedersiniz. Eğer bir de üstüne spor yaparsanız vücudunuzun çok hızlı bir şekilde cevap verdiğini görürsünüz.  Çok şişman hastalara High Def operasyonu uygulanamaz onlar için başka çözümlerimiz var.  Aşırı kilo verip sarkmış hastalara da uygulanamaz. Ben bu ameliyatlara ilk başladığımda fitness çalıştırıcılarından çok tepki almıştım. Ne gerek var biraz spor yapsa zaten olur diye. Ama olmuyor. Antrenmanlara düzenli vakit ayırmak gerekli. Herkesin kas yapısı farklı ama maalesef verilen antrenmanlar çok benzer. Dolayısıyla aynı sonucu almak mümkün değil. Ayrıca işin bir de son derece karmaşık beslenme boyutu var.  Diyelim ki uzun süre uğraştınız ve sonunda istediğiniz vücuda fitness ile kavuştunuz. Harika. Şimdi bir de bunu korumak için çalışmak zorundasınız. Hem de daha fazla. Ne kadar yorucu olduğunu yapanlar bilir. Başlangıçta karşı çıkan eğitmenler sonuçları gördükten sonra önce bu ameliyatı oldular ardından da çalıştırdıkları öğrencilere de High Def operasyonunu tavsiye etmeye başladılar. Neden biliyor musunuz? Sonuç o kadar güzel oluyor ki antrenman bu ameliyatı olanların hayatının bir rutini haline geliyor. ‘