Her zaman bakımlı görünün

Her zaman bakımlı görünün
Güncelleme:

Aslında her zaman bakımlı görünebilirsiniz. İşte size bir kaç küçük ipucu...

Her daim güzel ve bakımlı gözükek bir kaç püf noktayla artık çok kolay. Nasıl mı? İşte yapmanız gerekenler...

Manikür şart!

Bakımlı gözükmenin temel noktası ellerdir. Eğer elleriniz yeterince bakımlı ve temizse o halde her daim güzel olmanız için hiç bir engel yok demektir. Haftada bir ya da iki haftada bir mankür yaptırmayı asla ihmal etmeyin.

Oje seçimi!

Eğer ojelerinizi tazelemek istemiyorsanız cila ya da açık renkler tercih edin. Rengi ne olursa olsun ojelerin ancak manikürlü bir elde güzel durduğunu da unutmayın. Çıkmış ve soyulmuş ojelerle asla gezmeyin.

Kaşlar önemli!

Yüzünüze ilk bakıldığında dikkat çeken ve mimiklerinizi duruşunuzu belirleyen şey kaşlarınızdır bu nedenle asla çıkmış ve bozuk kaşlarla gezmeyin. Haftada bir kere profesyonel olarak kaşlarınızı aldırın. Eğer kaşlarınıza yeniden şekil verdirmek istiyorsanız o halde kalemle kaşlarınızı düzeltmeden sokağa çıkmayın. Eğer kaşlarınızı uzatıyorsanız şeklini etkilemeyecek şekilde dağınık duranları mutlaka alın.

Saç bakımı!

Saçlarınızı her gün fönleyeme vaktiniz olmuyor olabilir. Bu nedenle saçlarınızın daha hacimli durması için saç maskelerinden ya da yağlardan faydalanın. Hiç bir zaman saçlarınızın kırıklarını aldırmayı unutmayın. 3 ayda bir saçlarınızın kırıklarını aldırmayı ve şekil verdirmeyi unutmayın.

Diş temizliği!

Gülümsediğinizde direkt olarak göze çarpan dişleriniz için de hassas davranmayı unutmayın. Günde 3 defa dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi kullanın. Eğer dişlerinizdeki sarı lekelerden şikayetçiyseniz dişlerinizi profesyonel olarak beyazlatabilirsiniz ya da beyazlatıcı etkisi olan diş macunu kullanabilirsiniz.

Allık şart!

Makyaj yapmıyorsanız bile dışarı çıkarken allık sürmeyi ihmal etmeyin. Bu sayede makyaj yapmamış olsanız bile cildiniz daha aydınlık ve pürüsüz gözükecektir. Eğer yorgun gözükmek istemiyorsanız mutlaka göz kapatıcınızı da yanınızadan ayırmayın!