İşte birkaç küçük makyaj tüyoları

İşte birkaç küçük makyaj tüyoları
Güncelleme:

Bayanların en büyük özen gösterdiği ve hem çekicilik hem de güzellik açısında olmazsa olmazlarından biridir makyaj.

Makyaj konusuna gelince birçok makyaj çeşidi ve bu konuda alanında uzman kişiler bulunmakta. Çoğu bayan kendileri makyaj yaparken birçoğu da güzellik merkezlerinde makyaj yaptırmakta. Makyaj yapımında dikkat edilecek birçok husus olduğu gibi bunun yanı sıra kullanılan malzemelerinde kaliteli olmasına özen gösterilmelidir. Makyaj konusu hassas ve doğru şekilde uygulandığında kişileri olduğundan farklı göstererek göz güzelliği açısından muhteşem görünümler kazandırılabilir. Bu konu da devreye kullanılan malzemelerin kalitesi ve cilt tiplerine uygun malzemeler büyük rol almaktadır.

Makyaj yaparken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Eğer bu püf noktalarını gözden kaçırırsanız güzelleşmek isterken daha da kötü bir görünüm ortaya çıkabilir. Püf noktalarından bahsedecek olursak ile öncelikle makyaj uygulanacak cildin temiz olması. Makyaj yapılmadan önce mutlaka cilt yıkanmalı ve temizleyici bir jel ile iyice temizlenmelidir. Bu sayede kullanılan malzemelerinde kalitesine bağlı olarak makyajınız ile güzel bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz. Bir diğer püf noktası ise yüzde beğenilen bir bölgenin ortaya çıkarılabilmesi için o bölgeye açık renk ve tonlarda bir uygulama yapılmasıdır. Makyaj konusunda ki en önemli madde ise fondötendir.

Fondöten yüzünüzde bir alt tabak oluşturarak üzerinde dilediğiniz gibi uygulayabileceğiniz bir tabaka sağlar. Pudra denilen bir başka makyaj malzemesi eğer fondöten üzerine uygulanacaksa şeffaf bir pudra tercih edilmelidir. Göz makyajına gelecek olursak bu da en dikkat edilmesi gereken bir makyaj stili. Göz makyajında dikkat edilecek konu göz renginiz ile alakalı. Örneğin göz renginiz mavi ise aynı renk değil de zıt renk bir far kullanmanız daha iyi sonuç verecektir. Kısacası makyaj konusunda püf noktalara dikkat edilirse ortaya mükemmel sonuçlar çıkar.