Kadınlar için pratik ve kolay karışımlar

Kadınlar için pratik ve kolay karışımlar
Güncelleme:

Evde kendin hazırlayabileceğin pratik ve kolay karışımlarla cildini, saçlarını canlandırmaya, kendini şımartmaya ne dersin?

Kuru Saçlara Muz

Malzemeler
- Bir tane muz
- İki çorba kaşığı mayonez
- Bir çorba kaşığı bal

Yapılışı
Bütün malzemeleri pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştır. Şampuandan önce ıslak saça uygula, tüm saçına yay. Saçlarını bone ile kapat, 15 dakika kadar beklet ve bakımın etkisini artırmak için bonenin üzerini ılık bir havlu ile sar. Sonra ılık su ile saçını iyice durula ve şampuanla.

Sivilcesavar

Malzemeler
- Bir çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı bal
- 4 çorba kaşığı su

Yapılışı
Bir pamuk topunu tuzlu suya batır. Sivilcenin üzerine 3 dakika bastır. Tuz, sivilcenin kurumasına yardım eder. Her bir sivilce için ayrı pamuk kullan. Sonra balı sivilcenin üzerine dokundur, 15 dakika beklet. Bal, o bölgeyi yumuşatacak ve gözeneklerin açılmasına yardımcı olacak. Sonra ılık su ile balı yıka. Sivilcelerini sakın sıkma.

Elmalı Peeling

Malzemeler
- Bir orta boy elma
- 5 çorba kaşığı bal

Yapılışı
Elmayı soyup iyice rendele. Balı katıp güzelce karıştır. Cildine sür ve
10 dakika beklet. Sonra soğuk su ile yıka. Günde bir elma yemek de cildin için çok yararlı.

Şeker Ayaklar

Malzemeler
- Yarım fincan tozşeker
- Bir çorba kaşığı zeytinyağı ya da badem yağı
- Yarım limon suyu
- Arındırıcı sprey

Yapılışı
Bir kabın içinde tüm malzemeleri karıştır. Ayaklarını hafifçe ıslat ve karışımı ayağının tümüne ve bileğinin üzerine kadar ovalayarak, hızlı masaj hareketleriyle sür. Bu işlemi yaparken etrafı kirletmemek için havlu üzerinde ya da küvette uygulama yap. Ilık su ile durula ve iyice kurula.

Mis Saçlar

Malzemeler
- Bir çorba kaşığı karbonat
- Bir fincan ılık su
- Sprey şişe

Yapılışı
Karbonat ve suyu evde çiçek sulamak için kullanılan sprey şişesine koyup yavaşça çalkala. Saçını her zamanki gibi şampuanla ve kremle. Karbonatlı karışımı sık. Geniş dişli tarakla saçını iyice tara. Ilık su ile durula. Saçların jöle, köpük gibi artıklardan tamamen kurtulacak.