Kadınların spor salonlarında yaptığı hatalar

Kadınların spor salonlarında yaptığı hatalar
Güncelleme:

İşte kadınların spor salonunda yaptığı en yaygın 5 hata...

Ağırlık çalışmama: Pek çok kadın, güç çakışmasının önemini bilse de, kaslı olmaktan kaçındığı için ağırlık çalışmalarından uzak durur. Ağırlık çalışmaları, özellikle 40 yaş üstü kadınlar için vücutlarını şekle sokmalarına ve düz kas kütlesini arttırmalarına yardımcı olur. Ağırlık çalıştığınızda kaslarınız mı ağrıyor? Bu, kaslarınızın güçlendiği anlamına gelir.

Tutunma: Spor salonunda bütün kardiyo ekipmanlarında, korkuluk vardır. Ancak kardiyo yaparken tutunmak, karın kaslarınızın vücudunuzu stabilize etmesini ve kasların dengede olmasını engeller. Bu nedenle daha az kalori harcarsınız. Karın kaslarınızı içeri çekerek dik durmayı, karnınızdan nefes almayı ve korkuluklara tutunmamayı deneyin. 
    
Aynadan kaçınmak: Bazen aynada gördüğümüz hoşumuza gitmez ve ne olursa olsun bakmayız. Ancak çalışırken, ayna çok güzel bir geribildirim sağlar. Şeklimizi görmemizi, neyi düzeltmemiz gerektiğini ve bu sayede ne yapmamız gerektiğini anlarız. Çalışırken, hem kaslarınızı hem de aklınızı bir arada tutmayı unutmayın. 
     
Takviye almama: Genellikle erkekler, çalışma sonrası protein içeren içecekler alsa da, pek çok kadın bunu yapmaz. Protein içeceklerinin kaslara olan etkisini bilmediklerinden ihmal ederler. Ancak bu içecekler metabolizmanızın daha çok kalori yakmasını ve incelmenizi sağlar. En az 15 gram protein içeceği tüketmeyi unutmayın. 

Kardiyo hayali: Çalışırken televizyon izlemek ya da bir şeyler okumak eğlenceli olsa da, daha az kalori yaktığınızı unutmayın çünkü dikkatinizi hareketlere vermeniz zorlaşır. Örneğin tv izlerken, normalden daha uzun süre çalışmalısınız. Kardiyo çalışmalarının etkili olması için, nefesiniz kesilene kadar kendinizi zorlayın.

HT Hayat