Kapatıcı nasıl kullanılır?

Kapatıcı nasıl kullanılır?
Güncelleme:

Güzel bir görüntü elde edebilmek için kadınların yüzlerinin pürüzsüz gözükmesi gereklidir.

Çoğu kadında sivilce, kırışıklık, kızarıklık, solgunluk ve siyah nokta gibi çeşitli yüz kusurları görülebilmektedir. Kadınların bu kusurları gizlemek için çeşitli kapatıcılar kullanmaları gerekir.

Bilinen belli başlı kapatıcılar; fondöten, pudra ve göz altı kapatıcılarıdır. Kadınlar bu kapatıcıların nasıl kullanılacağını bilmelidir ve buna göre yüz kusurlarını gizleyerek pürüzsüz ve güzel bir görünüm elde etmelidirler.

Kapatıcıların nasıl kullanılacağını anlatmadan önce ne tip kapatıcıların olduğundan bahsetmek gerekir. Likit ve stick olmak üzere iki tip kapatıcı içeriği mevcuttur. Likit kapatıcılar sıvı haldedir. Siyah noktalı ve yağlı cilde sahip kadınların bu tarz bir kapatıcı kullanmaları gerekir. Stick kapatıcılar ise yağlı kapatıcılardır. Kuru bir cilt yapısına sahip bayanların stick kapatıcıları kullanmaları tavsiye edilir.

Kapatıcı nasıl kullanılır?

Fondöten, bilinen en iyi kapatıcıdır. Tek başına bir renk fondöten kullanmak yerine 2 farklı tonda fondöten kullanılmalıdır. Bunlardan birincisi cildinizin tonunda birisi de 2 ton açığında olmalıdır. Cilt renginizin tonunda olan fondöten ile yüzünüzdeki kusurlar kapatılır. Açık tonda olan fondöten ile de gölgelendirmeler ve renklendirmeler yapılır. Likit fondöten sünger yardımı ile kullanılmalıdır.

Pudra, makyajın kalıcı olmasını sağlar ve fondötenin rengini matlaştırmak için kullanılmaktadır. Pudra bir fırça yardımı ile kusurların olduğu bölgeye uygulanır. Daha sonra da üzerine fondöten uygulanır.
Göz altı kapatıcıları, göz altındaki morluk ve kızarıklıkları gidermek için kullanılır. Sünger veya fırça yardımıyla uygulanmalıdır. Ten renginizin bir ton açığı tercih edilmelidir.