Kaş tasarımı için yeni teknikler

Kaş tasarımı için yeni teknikler
Güncelleme:

Yüz güzelliğine estetik bir vurgu yapan kaşlar, farklı sebeplerden dolayı seyrekleşip dökülebiliyor.

Kaşlardaki mevcut soruna kalıcı bir çözüm sağlayan Organik Kaş ekimi hakkında açıklama yapan Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur şunları söyledi: “ Organik Kaş Ekimi, kaşlarında seyreklik, boşluk ya da kontür sorunu olanlara kalıcı ve estetik çözüm sağlayan etkili bir tekniktir. Organik Kaş Ekiminde kişinin bölgesel yağından alınıp, kök hücreden zengin hale getirilen yağ enjeksiyonu ilk etapta kaş bölgesine uygulanır. Kök hücre mevcut alanda tüm avantajlarını hissettirerek, bölgenin ekim işlemine hazırlanmasını sağlar. Sonrasında kaş ekimi işlemine başlanır. Kişinin genellikle ense bölgesinden aldığımız, sağlıklı saç kökleri, kaş alanına transfer edilir” dedi.

Kaş tasarımı çok önemli

“ Kaşlar ekilirken kişinin yüz hatlarına uygun, gözlerini ön plana çıkaracak ve en önemlisi kişiye özel kaş tasarımının yapılmalıdır. Dikkat ederseniz son zamanlarda tek tip, düz bir hat şeklinde ve oldukça kalın tasarlanmış kaş tipleri var. Bu tarz bir yaklaşım yüz güzelliğinin önemli noktaları olan dudak ve gözleri ikinci plana itip, bakışın sadece kaşlara odaklanmasını sağlıyor. Oysaki kaşlar estetik duruş içinde yardımcı bir estetik eleman olmalıdır. Her kişinin farklı yüz hattı olduğuna göre, kaş tasarımı yaparken de farklılık ve bireysel çözümlere odaklanılmalıdır” ifadesinde bulunan Op. Dr. Bülent Cihantimur Organik Kaş ekimi öncesinde bireylerin total yüz güzelliğine katkı sağlayacak kaşlar için, kişiye özel kaş hattı planlaması yaptıklarını söyledi.

Doğal görünümlü 3 boyutlu kaş çizimi

“3 boyutlu kaş yöntemi ise daha estetik bir kaş şekli oluşturmak amacıyla manuel olarak yapılan ve dünyada da son teknoloji olarak kabul edilen yarı kalıcı ve en doğal pigmentasyon tekniğidir. Organik Kaş ekimi yaptırmak istemeyenlere bir alternatif olarak kabul edebiliriz. Kullanılan pigmentler yani boyalar cildin yüzeye en yakın bir alt tabakası olan epidermise yerleştirilir. 3 boyutlu kaş tekniğinde özel olarak üretilmiş microblading kalemi ve iğneleri kullanılarak kaş kılı gibi ince çizimler yapılır. Manuel olarak çizilen bu kıl yapısı gerçeğinden ayırt edilmesi son derece zordur ve son derece doğal bir görünüm sağlar. Yarı kalıcı olan bu pigmentler ortalama 1-2 sene bozulmadan kullanıcıya çok büyük bir konfor verir” ifadesinde bulunan Cihantimur, mevcut kaş şeklinden memnun olmayanlar, kaşlarında hatalı alma sonucu incelme yaşayanlar, kemoterapi sonrası veya farklı hastalıklar sebebiyle kaşları dökülmüş olanlar, kaşları seyrek olanlar, kaşlarını vurgulamak isteyenler, kaşlarında asimetri sorunu yaşayanlar, kaş kalemine alerjisi olanlar, sürekli kaş kalemi kullanmaktan sıkılanlar, kaş estetiğine önem verenler her iki uygulamadan da faydalanabileceklerinin altını çizdi.

Leyditurk.com