Kırmızı ruj nasıl kullanılmalı?

Kırmızı ruj nasıl kullanılmalı?
Güncelleme:

Güzel bir makyajın en önemli sırrı ten renginize uygun ruju kullanmak.

Nasıl Kullanmalı
Leopar desenli stilettolar gibi kırmızı rujlar da gündüz stilinizi çabucak geceye adapte edebilir. Dikkat etmeniz nokta kendi ten renginize uygun doğru kırmızı tonu bulmak ve uygularken bazı ipuçlarına dikkat etmek...

Temel İpuçları
-Çatlamış dudaklara dikkat. Eğer dudaklarınız çatladıysa ruju kullanmadan önce dudak nemlendiricisi kullanmalısınız.

-Ruju kullanmadan önce, dudaklarınızla aynı renkte bir kalemle dudaklarınıza dolgu yapın. Kalemin dudaklarınızla aynı renk olması gerekiyor, rujla değil!

-Rujunuzun mükemmel görünmesi için ruj fırçası kullanmalısınız. Küçük boy bir ruj fırçasıyla, dudaklarınızın ortasından başlayarak kenarlara doğru ruju sürebilirsiniz.

İhtiyacınız Olan Ürünler
Ruju tek başına kullanmak yeterli olmayabiliyor. Hem makyajı kusursuzca tamamlaması hem de daha kalıcı olması için öncesinde ten rengi dudak kalemi kullanabilir, rujunuzu fırçayla sürebilirsiniz. Eğer gülüşünüzün ön plana çıkmasını istiyorsanız Rihanna gibi mavi tonlar taşıyan kırmızı ruj tercih edebilirsiniz.

Ten Rengine Göre Ruj Seçimi
Kırmızının hangi tonunu kullanacağınızı seçerken ten renginizi mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Eğer açık tenliyseniz mavi tonlar taşıyan kıpkırmızı rujlar seçebilirsiniz. Buğday tenlilerin ise kan kırmızıya yakın tonlarda ruj seçmesinde fayda var. Esmer tenler içinse en uygun kırmızı kahverengi tonlar taşıyanlar.

Çok İddialı Olmaktan Korkmayın
Eğer kırmızı ruj size çok iddialı geliyorsa turuncuya çalan tonlardan yardım alabilirsiniz. Dudağınızın ortasına birazcık bu tonlardan uyguladıktan sonra, parmak ucunuzla minik dairesel hareketler yaparak kırmızı rujla karıştırabilirsiniz. Böylece daha genç de görüneceksiniz.

Nasıl Göz Makyajı Kullanmalı?
Kırmızı rujlara en çok eyeliner kullanılan, minimal makyajlar yakışıyor. Eğer 80'ler tarzı yakalamak isterseniz parlak renklerde far ve allık da kullanabilirsiniz. Kırmızı rujla birlikte yapılan en büyük hata onu mavi göz makyajıyla tamamlamak.

InStyle