Kızıl saçın bakımı nasıl yapılır?

Kızıl saçın bakımı nasıl yapılır?
Güncelleme:

Saçlarınız kızıl ise rengini bu yöntemlerle koruyabilirsiniz.

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem rolüyle karşımıza çıkan oyuncu Meryem Uzerli'nin saç rengi olan kızıl diziyle birlikte son zamanların en çok tercih edilen saç rengi oldu. Kadınlara oldukça yakışan bu saç rengini korumanın ise oldukça zor olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar kızıl saçın bakımının nasıl yapılacağını açıkladı.

Eğer saçlarınızın rengi kızılsa bu rengin hiç akmamasını ve uzun süre bu rengin korunmasını beklemeyin ancak bazı yöntemlerle bu süreci uzatmanız mümkün. Saçlarınızı kızıla boyatmadan önce saç renginizi oryal gibi maddelerle açtıysanız saç renginizi korumanız daha da zorlaşacaktır. Saç boyanızın akmasını daha aza indirgemek istiyorsanız saçınızı kızıla boyarken boyanın içine az bir miktarda ılık su ilave edin. Ilık su saç boyası içindeki oksijen ve amonyak miktarını düşürerek boyanın daha uzun süre akmamasını sağlayacaktır.

Saçlarınız bakır kızıl tonlarındaysa ayrıca saçlarınızı daha az yıkamanız ve yıkadığınızda boyalı saçlar için özel üretilmiş şampuanları kullanmanız öneriliyor.