Lazer epilasyon öncesi bunlara dikkat !

Lazer epilasyon öncesi bunlara dikkat !
Güncelleme:

Epilasyon yaptırmadan önce şu uyarılara bir göz atın...

İstenmeyen tüylerden en hızlı şekilde kurtularak ışıl ışıl bir bir cilde kavuşmayı hepimiz istiyoruz. Bunun için en etkili yöntem olarak lazer epilasyon karşımıza çıkıyor.

Lazer epilasyon konunun uzmanları tarafından yapıldığında son derece güvenli ve etkili bir yöntem. Paranızı ve vaktinizi boşa harcamamak için epilasyon yaptırmadan önce Bioritm Güzellik Merkezi’nin şu uyarılarına bir göz atmanızda fayda var.

Epilasyonda dikkat edilmesi gereken noktalar

Epilasyon uygulamasından en az 1 ay öncesine kadar ve uygulama süresince tüyleri kökünden almaya yönelik ağda veya epilatör gibi işlemler uygulanmamalı.

Tedavi öncesi tüy rengini açıcı ürünler kullanılmamalı.

Tekrarlayan deri enfeksiyonu olan hastalarda uygulama öncesi tedavi yapılmalı. Düzenli ilaç kullanan kişilerde yan etkiler mutlaka sorgulanmalı.

Uygulama bölgesi temiz olmalı. Vücutta veya yüzdeki tüm kozmetik ürünleri ve makyaj temizlenmiş olmalı.

Epilasyon öncesinde test atışı yapılmalı. 24 ile 48 saat arasında vücudun reaksiyonu gözlemlenmeli ve kişinin epilasyon yaptırıp yaptıramayacağı buna göre belirlenmeli.

Lazer epilasyon uygulaması sonrası hafiften koyuya kadar değişen bir kırmızılık ve kıl etrafında hafif bir şişlik oluşabilir. Bu reaksiyon 1-2 gün içinde geçmezse bir uzmana danışılmalı.

Özellikle radyofrekanslı diod lazer veya radyofrekanslı IPL cihazlarıyla yapılan epilasyon seansları sırasında aynı gün olmamak şartıyla hassasiyet oluşmadıysa ertesi gün, hassasiyet varsa 1 hafta sonra güneşlenilebilir. Lazer epilasyon seansları boyunca güneşlenirken yüksek koruma faktörlü iyi bir ürün kullanılması tavsiye edilir.

HT Hayat