Limonla güzelleşin..

Limonla güzelleşin..
Güncelleme:

Limon, fazla yağlar kontrol altına alma, siyah noktaları azaltma ve nefesi tazeleme gibi birçok fayda sunuyor.

Limon ile ruhsal ve fiziksel stresten kurtulun

Birçok turunçgil yağı gibi, limonda zihni ve bedeni harekete geçirerek duyuların açılmasını sağlar.

"Limon'un efervesan ve canlandırıcı kokusu hem vücudun hem de ruhu sakinleştiriyor ve rahatlatıyor," diyor Fresh'in kurucusu ve başkanı Lev Glazman. Birçok spa terapisinin ortak içeriği olan limon cildinizi tazeleyici ve güzelleştirici pek çok fayda sağlar. Limon diğer turunçgiller gibi C vitamini bakımından zengindir. Bu sayede doğal sıkılaştırıcı görevi görebilir,

Mental stresi azaltmasının yanı sıra limon, kas ağrıları, tansiyon ve acı gibi fiziksel sıkıntıları da ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Cilde harici uygulandığında laktik asitlerin kırılmasını sağlar ve egzersiz esnasında kasların aşırı zorlanmasının etkilerini azaltır. Limon aynı zamanda vücudun asidik dengesini düzenleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir.

Limonlar cilt kanserini önleyebilir mi?
Arizona Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre vitamin bakımından zengin olan limon kabukları d-limonene adı verilen bir bitki özlü kimyasal içeriyor. Bu maddede haftalık bazda düzenli olarak kullanıldığında cilt kanseri riskini azaltıyor.

Bu maddeden faydalanmanın en kolay yolu limonun kabuğunu rendeleyerek diyetinizin bazı kısımlarına eklemek. Ayrıca kabuğu da dahil tüm limonu kullanarak yapacağınız bir limonata da benzer faydayı sağlayacaktır.

İPUCU
Eğer hassas bir cilde sahipseniz esansiyel limon yağı yerine cilde daha nazik yaklaşan limon kokusu yağı içeren cilt bakım ürünlerine yönelmelisiniz.

New Beauty