Makyajınız 10 dakika da bitsin..

Makyajınız 10 dakika da bitsin..
Güncelleme:

Hangi kadın istemez makyajının 10 dakikada bitmesini...

Saçının ardından gözlerine, dudaklarına, kirpiklerine, elmacık kemiklerine ve hatta olası sivilcelerine uygulayacağın küçük birkaç dokunuşla ofisin yıldızı sen olabilirsin.

Bakım Ürünü Uygula

Cildine ne kadar iyi bakarsan, kullandığın ürünler o derece gözeneklere nüfuz edecektir.

Nemlendir

Cilt bakımında içerde tuttuğun nem, etkiyi arttırır. Ve nemlendiriciler cilt yüzeyini pürüzsüzleştirerek makyajın daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Cildinin nemlendiriciyi emmesi için beş dakika bekle. Böylece uygulayacağın fondöten etkisini tam anlamıyla gösterecektir.

Hafif Bir Göz Kremi Ekle

Bu, göz etrafındaki ince ve hassas deriyi nemlendirir ve kapatıcı için zemin hazırlar.

Kapatıcı Sür

Göz altlarındaki morlukları ve yüzündeki sivilceleri gizlemek için likit bir kapatıcı uygula. Düzgün bir görünüm için, parmaklarını kullanmak yerine bir fırça kullan.

Fondöten ya da Renkli Nemlendirici Uygula

Eğer pürüzsüz bir cildin varsa bu aşamayı geçebilirsin. Nispeten düzgün bir cildin varsa, hafif bir renkli nemlendirici kullanabilirsin. Ancak yüzün epey kusurluysa, likit ya da kremsi bir fondöten uygulamalısın.

Allık Zamanı

İster toz ister krem allık olsun, allığı göz makyajından önce uygulamalısın. Bu, göz makyajını abartmanı engeller ve doğal bir görünüm sağlar.

Sıra Gözlerde

Öncelikle kirpiklerini kıvır, ardından göz farı, göz kalemi ve rimelini sür. İşin mantığı şu: İnce bir tabaka göz farı, göz kaleminin göz kapağınla bütünleşmesine yardımcı olur ve sen rimelini kirpik diplerine kadar sürsen bile bulaştırmamış olursun.

Dudaklarını Renklendir

Daha doğal bir görünüm için rujdan önce dudak kalemi sür. Ruj silindikçe kalem de silinir, böylece palyaço gibi dudaklarla kalmazsın.

Kaşlarını Düzelt

Sondan bir önceki adımda kaşlarına kalem ya da pudra uygula. Geri kalan makyajını tamamlayınca, kaşlarının ne denli dikkat çekmek istediğine daha rahat karar verebilirsin.

Makyajı Pudra ile Sonlandır

Son adımda kabarık tüylü bir fırça ile uygulayacağın yarı transparan bir pudra makyajını sabitleyecek ve seni kusursuz gösterecek.

Women's Health