Memedeki silikonlar patlar mı?

Memedeki silikonlar patlar mı?
Güncelleme:

Doç. Dr. Hayati Akbaş'tan \"Silikonlar patlar mı?\" sorusunun yanıtı geldi.

Meme büyütme ameliyatlarında kullanılan silikonların patlaması magazinsel bir söylenti. Meme estetiği genç kızlarda ve kadınlarda son derece önemli olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Bazı kadın ve genç kızlarda doğuştanmeme gelişimi eksik olur. Bu kadın için çok ciddi bir handikaptır. Genç bir kızın psikolojisini tamamen bozan, ondaki özgüven duygusunu yitirmesine yol açan ve kadınlık duygusunda ciddi eksiklikler oluşturan bir durumdur” dedi.

“Genç kızlar sutyenlerine kağıt koyuyor''

Birçok genç kızın göğüsleri gelişmediği için evlenmek istemediğini, sosyal ortamlardan uzak durduğunu hatta agresif olduğunu ifade eden Akbaş, “Kızlar memelerinin küçük olma eksikliklerini gidermek için sutyenlerinin içersine kağıt koyarlar, bez koyarlar hatta bir takım silikonkoyanlar bile var. Bazen aileler çocuklarının bu psikolojik durumlarının farkına varmıyorlar.

Bazen vardıklarında da önemsemiyorlar. Eğer genç bir kız 18 yaşını tamamlamış, meme gelişimi olmamışsa, bu genç kızın mutlaka bir estetik operasyonla normal göğüslerine kavuşması gerekir. Altta yapan bir hormonal bozukluk varsa bu araştırılmalıdır. Bunlar araştırıldıktan sonra meme gelişimi eksikliği söz konusu ise mutlaka bunun estetik bir operasyonla düzeltilmesi gerekir” diye konuştu.

''Aileler bu konuda kız çocuklarını desteklemeli''

Ailelere önerilerde bulunan Akbaş, “Aileler bu konuda kız çocuklarını desteklemeli. Onların bu ihtiyaçlarına olumlu bakmaları gerekir. Aksi takdirde bu kızlar hayatta başarısız, kendilerine güvenmeyen, kadınsı duyguları körelmiş, evlilik ve çocuk yapmamayı düşünmeyen bireyler halinde yaşamaya çalışırlar.

Çocuklarınızın göğüs gelişimi yeterli olmamışsa mutlaka bir estetik plastik cerrahi operasyonu ile bu problemin çözülmesi gerekir. Memenin protezlerle büyütülmesinde memnuniyet oranı en yüksek estetik operasyondur. Bu operasyonlarda yüzde 99’un üzerinde bir memnuniyet vardır” şeklinde konuştu.

Meme içleri boşalan anneler çocuklarını suçluyor

Doğum sonrası bazı kadınlarda memelerinin küçüldüğünü hatta bunun yüzünden çocuklarını sorumlu tuttuklarını ifade eden Akbaş, “Bazı kadınlar özellikle doğumdan sonra var olan göğüslerinin küçüldüğünü ve içinin boşaldığını ifade ederler. Biz buna doğum sonrası meme küçülmesi veya doğum sonrası meme azalması diyoruz.

Bazı kadınlarda bunlar oluyor ve bunlarda ciddi bir rahatsızlıktır. Yine bu kadınlar doğumdan sonra memelerinde meydana gelen boşalma ve küçülmelerde çok ciddi rahatsızlık duyuyorlar. Eski güzelliklerinin ve kadınsılıklarının kaybolduğuna inanırlar. Buda onların annelik duygularının keyifle yaşamalarına engel olur. Hatta bazen çocuklarını bile suçlarlar ‘senin yüzünden ben bu hale geldim’ derler. Buda bir kadın için ciddi bir psikoloji sıkıntıdır” bilgilerine yer verdi.

''Silikon patmalaması mümkün değil''

Meme büyütmelerde silikon patlamasının mümkün olmadığını ifade eden Akbaş, “Memelerdeki silikonların patlaması hemen hemen mümkün değildir. Bunlar magazinsel bir söylentidir. Silikonlar hastanın sağlığı yönünden ve onun hayatının ileriki aşamalarında en ufak bir yan etkisi söz konusu değildir. Memelerine silikon yaptıranlar çocuk doğurup, çocuklarını emzirebilirler. Normal bir kadın ne yapabiliyorsa, meme büyütme operasyona geçirmiş bir kadında aynısını yapabilir” açıklamasında bulundu.