Ne kadar güneşlenmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Ne kadar güneşlenmeniz gerektiğini biliyor musunuz?
Güncelleme:

Her ten renginin güneşlenme süresi farklıdır...

Prof. Dr. Necat Yılmaz, esmer tenli kişilerin beyaz tenlilere göre daha az D vitamini sentezlediğini, bu nedenle açık tenlilere göre daha çok güneşte kalmaları gerektiğini belirtti.

D vitamini eksikliği kalp krizi sebebi

Prof. Dr. Necat Yılmaz başkanlığında kentte yapılan araştırmada, D vitamini eksikliğinin kalp krizine yol açtığı tespit edildi.

Esmer tenli bir kişinin açık tenlilere göre güneşlenme ile çok daha az D vitamini sentezleyebildiğine dikkati çeken Yılmaz, şunları bildirdi: \"Açık tenli bir kişinin güneşlenme yoluyla 20 dakikada üretebildiği D vitaminini esmer tenli bir kişinin üretebilmesi için güneşte en az 30 dakika kalması gerekiyor. Güneş ışınlarını deri yoluyla sentezlediğimiz D vitamini için mutlaka açık havada daha fazla zaman geçirmek ve çocukları güneşe çıkarmak lazım. Vitamin D, 200\'den fazla genin üretilmesinden sorumlu bir prohormon olup, kan düzeyini mililitre başına 30 nanogram üzerinde tutulması gerekmektedir. Bu nedenle de kendimizi ve çocuklarımızı açık havada daha çok vakit geçirmeye zorlamalıyız.\'\'