Porselen makyaj hakkında merak ettiğiniz herşey

Porselen makyaj hakkında merak ettiğiniz herşey
Güncelleme:

Bu yazıda porselen makyajın ne olduğu ve nasıl yapıldığı hakkında merak ettiğiniz herşeye ulaşabilirsiniz.

Porselen makyajda gözler çok önemlidir, gözlerdeki anlam vurgulama. Göze öncelikle açık tonlarda göz üzerindeki yağlanmayı yok etmek matlaştırmak açısından bir temel uygulanır. Bu şeffaf bir renk olabilir. Ten ile uyumlu üzerine uygulanacak far ise sofa şeftali tonlarında olmalı ve gölge yapacağımız ton ise alt renkten 1 ton veya arzuya göre 2 ton koyu sürülmelidir. Gölge yaparken kirpik bitiminden içe doğru dairesel hareketler ile yumuşak dokunuşlarla fırça darbeleriyle gölgeleme işlemi yapılmalıdır. Buğulu bir bakış yakalamak açısından bu aşama önemlidir. Göze şeftali tonları uygulandığından içine acı kahverengi kalem çekilmelidir.

Bu işlemi uygularken tamamen içine değil alt kirpiklere uygulanır bir kulak çubuğu yardımıyla yayılarak buğulu bir bakış elde edilir. Aynı işlem göz üzerinde uygulanmalıdır. Kaşlar tersten taranır pudra Kalıntılarının giderilmesi açısından daha sonra kaş tarağı ile tekrar düzeltilerek kaştaki boşluklara kaş renginde toz far uygulanır. Sarışınlarda göz rengi renkli ise göz renginden farklı tonlarda göz farı seçilmelidir. Kahve, siyah, yeşil mavi en çok giden renklerdir. Altın, bakır, kahve, yeşil, tonlarda ise yeşil, siyah renk kalem kullanılmalı. Mavi tonlarda ise; koyu mavi, gece mavisi, lacivert, seks mavisi kalem sürülür. Yüz için ise stıck rol on tarzı fondötenler kullanılır, kapatma özelliği daha fazla ve yoğun kıvamda olduğundan yüze taş pudra uygulanırsa arzuya göre tozda olabilir.

Fırça veya tampon aleti ile uygulanmalıdır. Fondöten ve pudra seçimi doğru ise; çok doğal ve kalıcı bir makyaj elde etmiş oluruz. Ruj seçici de arzuya göre ten uyumuna göre değişir mat tonları seviyorsak ve cildimiz beyaz saçımız koyu ise şeftali tonları mat veya parlatıcı kullanılmalı eğer saç rengimiz açık tenimizde açıksa pembe tonları, kırmızı tonları olmalı, esmer ise tenimiz açık pembe tonları olabilir. Gözünüze hangisi hoş geliyorsa ve hangi renklerde kendinizi mutlu hissediyorsanız o renkleri uygulayın ancak yakışması şartı ile.