Sabunlar cilt bakımını nasıl etkiliyor?

Sabunlar cilt bakımını nasıl etkiliyor?
Güncelleme:

Aşırı yağlı sabunlar cilt gözenekleri tıkar ve nefes almasını önler.

Sabun
Yüzünüzü sabunla yıkarken çok iyi temizlenmiş gibi hissediyor, sivilcelerinizin kuruyacağını düşünüyorsanız sabun seçimini doğru yapmanız gerekir. Sabun, cildi tüm yağlardan arındırır. Oysa cildin doğal sebum yağına ihtiyacına vardır. Sebum yağı; cildi korur ve esneklik kazandırır.

Sabunlama sonrasında cildiniz hemen kuruyor ya da yağlanıyorsa cildinizin PH dengesine uygun olmadığı anlamına gelir. Aşırı yağlı sabunlar cilt gözenekleri tıkar ve nefes almasını önler. Kendini yenileyemeyen cilt; siyah nokta, sivilce ve aknelerle belirtiler verir. Cildin doğal dengesini koruyabilmesi için PH 5.5 – 6.5 değerleri arasında sabunları tercih edebilirsiniz.

Sivilceli ciltler için özel üretilmiş; kurutucu ve cildi yenileyici özelliğe sahip sabunları kullanabilirsiniz. Eğer, cildinizde aşırı kuruma ve sivilcelerde iyileşme görmüyorsanız sabun türünü değiştirme zamanı gelmiş demektir.

Kakao yağı içeren sabunlar kuru ciltlerin kullanımı için uygundur. Cildi nemlendirir ve esneklik kazandırır. Şeffaf sabunların içeriğinde gliserin bulunur. Diğer sabunlara göre daha hafiftir ve hassas ciltler için kullanılabilir.

Zeytinyağlı sabunlar cildi nemlendirir. Eğer yağlı ve karma cilde sahipseniz zeytinyağlı sabunlar cildinizde sivilce oluşmasına zemin hazırlayabilir. Zeytinyağlı sabunlar kuru ciltler için en uygun sabunlardan biridir.

Cilt bakımı ve güzellik için özel üretilmiş sabunlar, kolayca durulanır ve cilt gözenekleri tıkamaz. Sıradan sabunlar yerine bu sabunları kullanabilirsiniz.

Cilt temizliği için sabun kullanmak sizin için bir alışkanlıksa ve vazgeçmek istemiyorsanız;

Yüzünüzü sabunla yıkadıktan sonra mutlaka bol ılık suyla durulayın.

Cilt tipiniz mevsimlere göre değişebilir. Yazın yağlı olan cildiniz kış mevsiminde kuruyabilir. Bu durumda bulunduğunuz ortama göre sabun seçimi yapmanız gerekir.