Saç renginizi korumak için...

Saç renginizi korumak için...
Güncelleme:

Uzmanlar saç renginizi korumanız için önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Bakımlı saçlara sahip kadınları görünce, yıpranmış ve solan saçlarınızı bir şapkanın altına saklıyorsanız, saç renginiz solmuş ve artık saçınızın bakımını üstlenmenin zamanı gelmiş demektir. Bakımsız saçlara sahip olanlara uzmanlar şu önerilerde bulunuyor.

Saçlarınıza şampuan sonrası bakım kremi uygulayın

Yaz aylarında saçlarınıza, sıcak ve nemsizlikten kaçınmak için özen göstermeniz gerekir. Saçlarınızdaki rengi güneş yüzünden daha hızlı kaybedersiniz. Saçlarınızı korumak istiyorsanız öncelikle güneşten mümkün olduğunca uzak durmaya çalışmalısınız.

Şapka giymek, eşarp takmak, saçları mümkün olduğunca güneşten koruyacaktır ancak sizin daha köklü bir çözüme ihtiyacınız var, saçlara bakım yapan ve nem veren bir şampuan kullanarak, öncelikle saçın sağlığını korumak. Aynı tip şampuan ve saç kremi kullanırsanız, yıkandıktan sonra birbirini besleyen ürünlerle saçınızı yumuşatır ve kremle bakımını yaparsınız. Uzmanlar bu konuda renk koruyucu şampuan ve saç bakım kremini öneriyor.

Saçlarınızı tuzlu suyun zararlı etkilerinden koruyun

Herkes hacimli, sağlıklı ve ışıltılı saçlara sahip olmayı ister.Tatile gittiğiniz dönemlerde saçlarınızın bakımını ihmal etmemeniz gerekir. Özellikle denize girdikten sonra saçlarınız tuz yüzünden çok fazla kurur ve nemini kaybeder. Nem veren, yoğun nem terapisi içeren kremler ve şampuanlar kullanarak denizin yan etkilerinden saçınızı koruyabilirsiniz. UVA ve UVB filtresi olan ürünleri seyahat boyunca yanınızdan eksik etmemeniz gerekiyor.

Havuz veya denizde saç rengi zamanla değişime uğrar. Mineraller veya klor, saçınızda bazı renklerin değişimine neden olur. Sarı ve bakır tonların zamanla yeşile döndüğünü fark edersiniz. Bu tür durumlar için saç bakım maskeleri kullanmak, bu renk değişimlerini engellemenize yardımcı olur.

Soğuk su terepisi ile saçlarınız canlansın
Saçlarınızı yaz boyunca şampuandan sonra soğuk suyla durulamaya çalışın. Hazır hava sıcakken, saçlarınıza soğuk su terapisi uygulayın. Saçlarınıza uyguladığınız şampuan, krem ve bakımların ardından dayanabileceğiniz kadar soğuklukta suyla durulamanız saçınıza faydalıdır.

Güneşten zarar görmüş bir saçın rengini korumanız mümkün değildir. Kızıl, sarı veya kahverengi, hangi renk saça sahip olursanız olun, yaz aylarında güneş, deniz ve sıcak havanın saçınızı yıprattığını bilmelisiniz. Yapmanız gereken saçlarınıza hassasiyetle yaklaşmak ve onların bakımına kışın olduğundan daha fazla özen göstermektir.

İyi bakım yapılan ve özen gösterilen saçlar, yaz boyunca renklerini ve canlılığını koruyarak, yaptığınız bakımların karşılığını verir.

Evoria