Saçlarınızı bu yöntemlerle yıkayın

Saçlarınızı bu yöntemlerle yıkayın
Güncelleme:

Saç yıkarken bu önerilere dikkat etmeniz, saç sağlığınızı önemli yönde etkileyecektir.

Saç yıkarken dikkat edilmesi gerekenleri biliyor muyuz? İşte birkaç ipucu:

1) Şampuan, saçı ıslattıktan sonra 2 fındık tanesi büyüklüğünde  miktar olarak yeterlidir. Bazı insanlar son derece büyük miktarlarda şampuanlar kullanmaktadır. Ancak tüm bunlar son derece zararlıdır. Özellikle alışveriş merkezlerinden alınan şampuanların içerisinde kimyasal maddeler olduğundan saçlarınıza son derece büyük zararlar verir.

Öncelikle saç derisine masaj yapılarak saç derisi yıkanmalı, sonrasında saçlar yıkanmalıdır. Her gün yıkanması durumunda tek şampuanlama, günaşırı yıkamalarda ise 2 kere şampuanlama yeterlidir.

2)Eğer kişi şampuanından memnunsa ve toksit içermeyen bir şampuan kullanıyorsa şampuanı devamlı kullanılması yararlıdır. Sık sık şampuan markası değiştirmek saçlarınızın alışkın olduğu şekilden başka şekle geçmesine neden olur ve zarar verir.

3) Saç kremi saçla uyumlu ve toksit içermiyorsa saç yıkma sonrasında uygulanabilir. Saç kremi saç derisine uygulanmamalı, saç tellerinde birkaç dakika bekletilmelidir ve iyice durulanmalıdır. Saç kreminin de toksit içermemesi gerekir. Saç kremi saç tellerinin onarılmasını sağlar.

4) Saç durularken dikkat edilmesi gereken en önemli etken saçın su ile iyice ve eşit miktarda durulanmasıdır. Durulanmayan saç iritasyonlara, kaşıntılara neden olur. Bunun yanında kepeklenme sorunların da iyi durulanmayan saçlarda sık sık görülen rahatsızlıklardandır.

5) Çok köpüren şampuan iyidir demek doğru değildir. Çok köpüren şampuanlar kanser yapan kimyasallar içerebilir. Az köpüren ve ağır şampuanlar tercih edilmelidir.