Sivilce izleri için fraksiyonel lazer tedavisi

Sivilce izleri için fraksiyonel lazer tedavisi
Güncelleme:

Fraksiyonel lazer seansı ile sivilce izlerinizden kurtulabilirsiniz.

Bu makalede fraksiyonel karbondioksit lazer ile sivilce izleri tedavisi, sivilce lekeleri tedavisi anlatılmaktadır.

Çok başarılı sonuçları olan bu uygulamayı yaptırmayı düşünüyor yada daha fazla bilgi almak mı istiyorsunuz? Linkleri tıklayarak, Lazer merkezleri bölümünden ön görüşme yapmak istediğiniz Acıbadem Grubu merkezinden randevu almanızı öneririz.

Çağrı merkezi Telefon numarası 444 55 44 Türkiye\'nin her yerinden kolayca ulaşabilirsiniz. Bu uygulama için; Bağdat Caddesi, Acıbadem, Ataşehir, Levent, Bakırköy, Beşiktaş, Ankara, Kayseri, Kocaeli, Üsküp, Maslak merkezlerini arayınız. Sorularınız olursa bize mail yoluyla ulaşabilirsiniz.

Akne gençlik yıllarında görülen önemli bir cilt hastalığıdır. Sivilce seboreik ve yağlı ciltlerde daha fazla olmaktadır. Sivilce gençlerde hormonal etkiler ile oluşur. Eğer Akne tedavisi yapılmaz ise iz bırakarak iyileşir. Sivilce vücudun en görülen yerlerinde oluşur. Bu bölgelerin başında yüz bölgesi gelmektedir.

Sivilce tedavisiz kalırsa iltihabi reaksiyon uzun süre cildi etkiler. Uzun süre cildi etkileyen bu süreç sorunlara yol açar. Sivilce izleri ve sivilce lekeleri görülür. Sivilce izleri cilt lekesi şeklinde olabilir. Cilt lekelerinin rengi siyah veya kahve renklidir. Sivilce izi cilt yüzeyinden kabarık veya çökük iz dokusu şeklinde gözlenebilir. Tüm bu izler tedavisi zor bir cilt sorunudur. Birçok tedavi denenmiştir. çoğu tedavi başarısızdır. Bazı tedaviler ise yeterli değildir.

Karbondioksit fraksiyonel lazer sivilce izleri tedavisinde kullanılan yeni yöntemlerden biridir. F.D.A tarafından kullanım onaylanmıştır. Tüm dünyada birçok dermatolog ve plastik cerrah bu yöntemi kullanmaktadır. Fraksiyonel lazerlerin sivilce izlerindeki etkinliği ile ilgili birçok bilimsel araştırma yapılmıştır. Tüm çalışmalar başarı oranlarının yüksekliğini göstermektedir. Hasta memnuniyeti çok yüksektir. Çalışmaya katılan hastaların çoğu, ciltlerinin daha pürüzsüz ve lekesiz göründüğünü söylemektedir. Eski fotoğraflarla karşılaştırma yapılan çalışmalarda başarı objektif olarak izlenmektedir.

Karbondioksit fraksiyonel lazer tedavisi öncesinde uygulama yapılacak alan güneşten korunmalıdır. Bazı cilt hastalıkları hariç hemen herkese bu uygulama yapılabilir. Ergenlik çağı bittiğinde yeni 18 yaşından sonra uygulama yapılması daha doğru olur. Uygulama öncesinde fraksiyonel lazer yapılacak alan temizlenir. Lokal anestezik madde içeren krem uygulama yapılacak bölgeye sürülür. Bölgenin uyuşması için 1 saat beklenmelidir. Sonra anestezik krem temizlenerek uygulama başlatılır. Doktor koruyucu gözlükler giyer. Uygulama yapılacak kişiye de koruyucu gözlük takılır. Lazer uygulaması sırasında bölgeye soğuk uygulanır. Fraksiyonel lazer seansı sonrası reaksiyonları azaltıcı kremler sürülür. Bir ay sonra diğer seans yapılır.