Teniniz nasıl kokmak istiyorsa öyle kokun..

Teniniz nasıl kokmak istiyorsa öyle kokun..
Güncelleme:

Koku uzmanı Bihter Türkan Ergül, her kokunun her insana yakışmayacağı kokunusunda uyarıyor.

“Kişiye Özel Koku” tasarımlarıyla tüm dünyada dikkat çeken yeniliğe imza atan koku uzmanı Bihter Türkan Ergül uyarıyor: Her koku, her kadına her erkeğe yakışmaz…

Güzelliğine önem veren en büyük sorunlarından biridir güzel kokmak. İthal parfümlere bir sürü para döken ancak istediği gibi kokamamaktan şikayet eden hanımlar! beyler ! “kişiye özel” kokuya yöneldi.

Bunun nedeninin kokuların da tıpkı insanlar gibi karakterleri olduğunu belirten Ergül, “Çok duymuşunuzdur beğenerek aldığımız bir parfümün başkasında durduğu gibi bizde durmadığını yada kalıcı olmadığını. Bunun en büyük sebebi ten salgımızdır. Yeme içme alışkanlıkları tükettiğimiz nikotin ve kafein (hamur işleri baharat et su ve süt tüketimleri) ve her şeyden önce yaş döngümüz ( menopoz ve hamilelik) yani hormon el denge bizim ten salgımız belirler.” Diyor.

Kişiye özel koku tasarımı da bu konuda uzmanlığını konuşturarak bu datalardan yolla çıkarak teninizin taşıyabileceği çiçek baharat ve meyve özlerini formülüze ederek oluşturuluyor.

Örneğin, fazla baharat tüketip nikotin kullanan ve suyu az tüketen bir tende baharatlı ve oryantal kokular hoş durmayacaktır. Buna karşılık daha meyveli ve fresh kokuları kalıcı ve etkileyici olacaktır…