Tırnaklar bakımınızı kendiniz yapın

Tırnaklar bakımınızı kendiniz yapın
Güncelleme:

Tırnaklar insan vücudunda dikkat çeken ve özellikle bayanların güzel görünüm kazanması açısından önem kazanan yerlerdir.

Tırnak bakımı ve canlılığı konusunda da dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Tırnak bakımı konusunda bayanların kendi evlerinde bakım yapabileceği gibi güzellik merkezlerinde de tırnak bakımı yapılmaktadır. Tırnak bakımı hususunda dikkat edilmesi gereken birçok şey bulunmakta. Çünkü tırnaklar oldukça hassas ve ilgi isteyen şeylerdir. Dikkat edilmesi gereken hususları sayacak olursak ise öncelikle tırnak kesimi konusuna değinmemiz gerekir.

Tırnak kesimini titiz bir şekilde yapmalı ve tırnak kesiminden sonra mutlaka törpü ile tırnaklara düzeltme yöntemi uygulanarak şekil verilmelidir. Kadınların en çok canını sıkan konu ise tırnaklarını uzatan bayanlar için tırnak kırılmasıdır. Tırnak kırılması tırnakların yapılarına bağlı olarak ve dikkatsizlik sonucunda ortaya çıkmaktadır. Tırnak kırılmasını önlemek için ise öncelikle tırnakları törpülerken kenar kısımlarını törpülemekten mutlaka kaçının, çünkü bu sayede tırnaklar daha da çok hassaslaşır ve daha çabuk kırılır. Bir diğer tırnak kırılması konusunda yapılması gereken ise tırnaklarınızı korumak. Bu da tırnaklarınızı korumak adına mutlaka nemlendirici bir krem kullanın.

Özellikle ev hanımlarının dikkat etmesi gereken hususlardan biri ise deterjan konusu. Deterjan ve benzeri bazı temizlik ürünleri tırnakların hassaslaşmasına ve zarar görmesine neden olur. Bunun için ev hanımlarının özellikle temizlik yaparken eldiven kullanmaları gerekmektedir. Bu sayede tırnaklarını ve bunun yanı sıra ellerinizi dış etkenlerden koruyabilirsiniz. Ayrıca tırnak yapısına bağlı olarak çabuk kırılan bir tırnak şekline sahip iseniz bol bol su içmelisiniz. Bir diğer besin kaynağı ise badem. Günde yeterli miktarda badem tüketerek tırnaklarınızı güçlendirebilirsiniz. Çünkü badem içerisindeki yağ ürünleri ile tırnakların ihtiyaç duyduğu yağ asitlerini yükselterek sağlamlaşmasına yardımcı olmaktadır.