Ünlülerin makyözünden dudak kalınlaştırma teknikleri

Ünlülerin makyözünden dudak kalınlaştırma teknikleri
Güncelleme:

Dudaklarınız dolgun değil diye üzülmeyin bu tekniklerle ince dudaklarınız daha dolgun gözükecek.

İnce dudaklarından şikayetçi olan ve makyaj yapabilme konusunda sıkıntılar yaşatan kadınlar için Burcu Esmersoy ve Özge Ulusoy’un makyörü tüm püf noktaları açıklıyor.

Türkiye’nin en güzel kadınlarının makyajlarını yapan makyaj artisti Burçin Göksu'nun dikkat çektiği ilk nokta kadınların soğuk havalarda sıkça yaşadığı bir durum olan dudakların kuruması ve çatlaması. Dudaklarınızın güzel görünmesini istiyorsanız herşeyden önce çatlamalarını önlemeniz gerekiyor. Bunu önlemek içinse yanınızda taşıyacağınız bir çatlak kremi, vazelin veya lipsitick yeterli.

Ruj seçimi önemli

Makyaja başladığınızda dudaklarınız çatlak olmamalı çünkü bunu bir anda gidermek mümkün değil. Özellikle kışın, ruj seçiminizi dudak koruyuculu olanlardan yana tutmalı. Bazı pudralı rujlar güzel görünmelerine rağmen dudaklarınızı kurutabilir.

Dolgulu dudaklar

Son yıllarda gelişen estetik operasyonlarına bir de ince dudak iyileştirilmesi ilave edildi diye sözlerine devam ediyor. Bu çok kolay bir işlem. Birbirinden doğal yapılan enjekte dolgular, slikon tamponlar ve kalıcı dudak kontürlerinin ince dudaklardan kurtulmak isteyen kadınlar için kalıcı bir çözüm olduğunun altını çizmek gerekiyor.

Üst dudaklar için

Burçin Göksu, üst dudağı ince olan hanımlara dudaklarının renginde kalemlerle kontür çizmelerini öneriyor. Bir diğer önerisi ise koyu renk ruj kullanırken aynı koyulukta kalem ile kontür çizimi. "Yani hem açık renk hem koyu renk uygulamalarda kullanacağınız kontür kalemleriyle dudak içini de gelişi güzel geçişler vererek bütünlüğünü sağlamak mümkün" diyor.

Alt dudaklar için

Alt dudağı ince olan kadınlar içinse; dudak bakımını yaptıktan sonra yüzlerine sürdüğü fondoteni son olarak komple dudağa sürmelerini öneriyor. Ardından "pudra ile sabitleyip alt dudağın doğal sınırını aşacak şekilde dudak kalemi ile kontür çekmek gerekiyor. Çekilen kontürü dağıtarak ve parlatıcı sürerek dolgun görünmesini sağlamak da mümkün" diyor .