Uyurken güzelleşin...

Uyurken güzelleşin...
Güncelleme:

Uyurken cildinizin güzelleşmeye devam etmesine ne dersiniz?

Yapılan araştırmaların da gösterdiği gibi bir yetişkin en az 7-9 saat uyku uyumalı. Çünkü uykusuz olduğunuzda işinize konsantre olamaz, sürekli yorgun hisseder, mutsuz olursunuz, kan akışınız yavaşlar ve bu da cildinizin kendi kendini yenileyen fonksiyonlarını etkiler. Geceleri cilt, gündüze oranla kendini sekiz kat daha çabuk yeniler. Hücreler ve damarlar aktif bir şekilde çalışıyor ve cilt daha gergin olur. Bu nedenle de uykudayken de cildinizin bakımını ihmal etmemelisiniz.

1. Uykusuzluğu yenin

Yatağa yattığınız zaman uykunuz bir türlü gelmiyorsa cilt bakım ürünlerinin yardımına başvurabilirsiniz. İçeriğinde elma, gül özü ya da lavanta bulunan ürünler daha kolay uyumanıza yardımcı olur.

2. Dişleri unutmayın

Siz yatarken dişlerinizin de güzelleşmesini istemez misiniz? Hem sabah kalktığınızda ferah bir nefese sahip olur hem de dişlerinizin bakımını uykuda bile ihmal etmemiş olursunuz.

3. Güzel gözlerle uyanın

Gece yatmadan önce gözlerinizin etrafına uygulayacağınız ürünler sayesinde şiş gözlerle güne başlamaktan kurtulabilirsiniz.

4. İyi bir uyku çekin

Cildinize hak ettiği değeri vermek için gece yatmadan önce gece kreminizi de sürmelisiniz. Cildin uykuda kendini yenilemesini sağlayacak hyaluronik asit içeren kremler cildinizin yaşlanmasını da önleyecektir.

5. Bacaklarınızı unutmayın

Bütün gün kahrınızı çeken bacaklarınız ancak yatakta uzanırken dinlenir. Bu nedenle geceleri bacaklarınıza daha fazla değer vermelisiniz. Bunun için ayakları rahatlatıcı, yorgunluk alıcı kremlerden yararlanabilirsiniz.

6. Gözlerinizi parlatın

Göz çevrenizdeki kırışıklıkların giderilmesine yardım eden göz kremlerini gece cildiniz dinlenirken sürmeyi ihmal etmemelisiniz.

7. Cildinizi yumuşatın

Hem kırışıklıklar üzerinde etkili olacak hem de cildinizi yumuşatmaya yarayacak ürünleri gece yatmadan önce kullanmak sabahları gergin bir cilt yerine yumuşacık bir ciltle uyanmanıza yardımcı olur.

8. Strese dur deyin

Gün boyunca maruz kaldığınız hava kirliliği ve stres cildinizin erken yaşlanmasına neden oluyor. Bu nedenle geceleri strese karşı koruma sağlayan ürünlerden de kullanabilirsiniz. Böylece sabah solgun bir ciltle güne başlamamış olursunuz.

9. Temiz bir cilde sahip olun

Artık hepimiz temiz bir ciltle uykuya dalmanın çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle gece yatağa girmeden önce cildinizi mutlaka çok iyi bir temizleyici yardımıyla temizlemelisiniz.

10. Renk farkına son verin

Geceleri cildimiz çok daha fazla çalışıyor bu nedenle eğer cilt renginizde ton farklılıkları varsa ya da lekelenme problemi yaşıyorsanız bu durumda gece yatmadan önce cilt lekelerine özel ürünler kullanmalısınız.

11. Saçları da uyutun

Gece yatarken saçlarınıza özel bir serum kullanmak hem saçlarınızın zayıflamasını engellemiş oluyor hem de yıpranmış saçların düzelmesine yardımcı oluyor.

12. Yatarken zayıflayın

Yatarken de kilo verilir mi demeyin! Bazı selülit ve inceltici kremler gece yatağa girmeden önce sürülüyor ve siz uyurken incelmenize de yardımcı oluyor.

Formsanté