Victoria's Secret meleklerinin spor sırları

Victoria's Secret meleklerinin spor sırları
Güncelleme:

Meleklerin defileden önce özel bir diyet ve fitness programı uyguladıklarını biliyor muydunuz?

Victoria’s Secret melekleri, defileden 3 hafta önce kendilerini kampa alıp, özel diyet ve fitness programları uyguluyorlar. Peki en yeni ve en işlevsel egzersiz programları neler?

BALLET BEAUTIFUL

Natalie Portman’ı ‘Siyah Kuğu’ filmine hazırlayan Mary Helen Bowers tarafından yaratılan yeni spor akımı; pilates, yoga ve bale hareketlerini birleştiriyor. En önemli özelliği esneklik katması ve kasları ‘uzatmaya’ yönelik bir spor programı olması. Kol arkaları, karın kasları ve üst bacakları iki haftada toplamayı vaat ediyor.

Neden tercih ediliyor?

Erin Heatherton sporu ‘asil’ bulduğu için seçtiğini söylüyor: “Kendimi yormaktan korkmuyorum ama kan ter içinde kalmak bana göre değil. Ballet Beautiful da genelde mat üzerinde egzersizlerden oluşuyor. Hem de ‘çaktırmadan’ yoruyor.”

Kimler yapıyor: 

Erin Heatherton, Lily Eldridge, emektar melek Miranda Kerr
Kaç dakika: 60
Kaç gün: 5/6
Kaç kalori: 223

SOUL CYCLE

Bisiklet üzerinde yapılan salon egzersizi ‘spinning’ dersine spiritüel bir yaklaşım getiren yeni bir sistem. Mum ışığıyla aydınlanmış bir salonda, bacaklardan karına, kollardan kalçaya her yeri çalıştırarak direnci kuvvetlendiren bisiklet hareketlerini yaparken, aynı anda meditasyon da yaparak ‘hafifliyorsunuz.’

Neden tercih ediliyor? 

Lindsay Ellingson, ‘vücudunu yorarken ruhunu dinlendiren’ bu programın bağımlısı olduğunu söylüyor: “VS’in yardım için düzenlediği bir koşuya katılmak zorundaydım. Kondisyonum artsın diye olimpiyatlara hazırlanır gibi kendimi Soul Cycle’a verdim. Problemli bulduğum yan kalçamın toplandığını ve inceldiğini gördüm.

Kimler Yapıyor?

Lindsay Ellingson, Alessandra Ambrosio, Behati Prinsloo, Doutzen Kroes
Kaç dakika: 45
Kaç kalori: 500-700
Kaç gün: 3

FIGHT CLUB

Kick-box ve kardiyo hareketlerini birleştiren spor programı, Brad Pitt’in ‘ölümüne dayak’ sisteminden bir hayli farklı. Tamamen kişinin kendisini daha fazla zorlamasına dayalı bir egzersiz rutini. Isınma seansı 30 kol açma germe hareketi, 30 şınav, 30 tekme ve 30 kalçayı çalıştıran çömelme hareketi ‘jump squat’ ile başlıyor. Bir saatin sonunda kan-ter içinde kalmanız garanti.

Neden tercih ediliyor?

Adriana Lima şekle girme ve terlemenin yanı sıra ‘stres atma’ konusunda da bu dersin kendisine yardımcı olduğunu söylüyor: “Boks, capoeira gibi fiziksel güç gerektiren daha agresif sporları yapmayı çok seviyorum. Yoga da bir kadının vücudunu şekle sokmak için yapabileceği en iyi şeylerden biri. Fight Club da ikisini birleştiriyor.

Kimler yapıyor? 

Adriana Lima, Elsa Hosks, Gracie Carvalh
Kaç dakika: 60
Kaç kalori: 395
Kaç gün?: 4

Hürriyet