Vücudunuzu ameliyatla şekillendirin

Vücudunuzu ameliyatla şekillendirin
Güncelleme:

Vücutta oluşan sarkmalar daha da can sıkıcı hale gelebiliyor.

Fazla kilolarından kurtulan özellikle de iki beden ve üzeri incelen kişiler, vücutlarında bölgesel ya da komple oluşan sarkmalardan muzdarip olabiliyor. Bu sorunlar, özellikle de 30\'lu yaşlardan itibaren daha dikkat çekici hale gelebiliyor.

Özellikle kalça, göğüs, kol ve karın bölgelerinde meydana gelen sarkma ve çatlaklar, verilen kiloların mutluluğuna gölge düşürerek kişilerin psikolojileri üzerinde olumsuz etki bırakabiliyor. Estetik ve Plastik Cerrah Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, vücut şekillendirme ameliyatları ile ilgili şöyle bilgiler veriyor:

Kollar Liposuction ile incelerek, istenilen görünüme kavuşuyor

\"Üst kollardaki şekil bozuklukları lokal anestezi altında düzeltilerek, kiloverme sonrasında meydana gelen deformasyonlar büyük ölçüde giderilir. Ameliyattan sonra hastanın hemen evine gidebilmesi ve ertesi gün normal hayatına dönebilmesi operasyonun avantajlarındandır. 3 hafta bandaj uygulanmasının yeterli olduğu bu operasyon ile kişiler kollarının vücudun diğer bölgelerle olan uyumuna yeniden kavuşarak, hayallerindeki görünüme yaklaşmanın mutluluğunu yaşar. Üst kollardaki gevşeklik için uygulama ise, genel veya lokal anestezi altında yapılabilir. Hastanın aynı gün evine çıkabildiği bu uygulama, gevşeyen deriyi toparlayarak kişinin daha dinç ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Kişi 1 hafta içinde hayalindeki görünüme adım adım yaklaşarak, normal hayatına dönebilir. Bir müddet ağır kaldırılmaması ve kol hareketlerinin kısıtlanması, iyileşme süresinin hızlanmasına yardımcı olur.\"

Kalça şekillendirme ameliyatıyla estetik kusurlar son buluyor

Aşırı kilolarından kurtularak, vücutlarında bu nedenle çeşitli sarkma vedeformasyonlar oluşan kişiler, kalça şekillendirme ameliyatlarıyla estetik sorunlarına veda ediyor. Gevşemeyle deri elastikiyetini kaybeden kişiler, genel anestezi ile yapılan yaklaşık 4-5 saatlik operasyon sayesinde, dahasağlıklı ve dinç bir fiziksel duruş elde ediyor. Hastanın bir gün hastanede yattıktan sonra evine çıkması, 10-15 gün evde istirahat ettikten sonra yavaş yavaş sosyal hayatına dönmesi bu operasyon sayesinde mümkün oluyor.

Kilo vermeyle oluşan göğüs sarkmalarına karşı Mastopexy

Vücudumuzda kilo verme sonrası en çok deformasyon oluşan bölgelerden biri de göğüsler olarak öne çıkıyor. Aşırı kilo verme sonrası göğüslerde oluşan sarkmalara karşı, Mastopexy yöntemibaaşrıyla sonuçlanıyor.  2-3 saat süren ameliyatın ardından ciddi bir ağrı söz konusu olmuyor ve bandajlar 7 gün sonra çıkarılıyor.

Karın germe ameliyatı ile sarkan karınlar tarih oluyor

Karın germe ameliyatında sarkma meydana gelen bölge gerilerek düzeltilir, deri aşağıya doğru çekilir ve fazla kısımlar çıkarılır. Bu işlemden sonra dikim yapılarak ameliyat sonlandırılır. Operasyondan bir gün sonra hastaneden çıkıp evde dinlenmek mümkün olur. Her 2-3 günde bir pansuman yapılır ve 10 gün sonra da dikişler alınarak, hasta normal hayat kaldığı yerden devam eder.\"