Vücut şekillendirmede yeni dönem

Vücut şekillendirmede yeni dönem
Güncelleme:

Diyet ve spora rağmen fazla yağlarından şikayet eden kişiler için yeni bir dönem başladı.

Lazer lipocustion işlemi klasik yağ alma operasyonlarına göre daha fazla yağ kaybı, sıkılaşma oranının yüksekliği ve iyileşme süresinin kısa olması gibi özellikleri ile dikkat çekiyor.  Memorial Ankara Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu, lazer liposuction yöntemi hakkında bilgi verdi.

Daha fazla miktarda yağ alınabiliyor

“Liposuction” egzersize ve diyete direnç gösteren, bölgesel şekil bozukluğuna neden olan yağ dokularının parçalanıp emilerek vücudun şekillendirilmesidir.“lazer liposuction” ise operasyon bölgesindeki yağların lazer ışınları ile parçalanması, kanama ve morluk oluşturabilecek ince damarların ortamdan uzaklaştırılmasının sağlanmasıve bu aşamadan sonra yağların alınmasıdır.Yeni jenerasyon, birden fazla dalga boyu kullanan, güçlü enerjili cihazlar ile “daha fazla yağ alma” imkanı vardır.Lazer liposuction operasyonu daha kansız bir işlemdir. Lazer ışınları sinirlere zarar vermeyip, kanama ihtimali olan ince damarları ortamdan uzaklaştırır. Klasik yöntemde ancak kan verilerek alınabilen yağ miktarları, lazer liposuctionda kan nakline gerek kalmadan alınır.Klasik liposuction sonrası sarkan bölgeler, lazer liposuctionun deri sıkılaştırıcı etkisi ile sarkmadan işlem sonrası formunu koruyabilmektedir. Özellikle cildi toparlamak için kullanılan lazer dalga boyları ile kollajen sentezi uyarılarak, yeni bağ dokusu oluşumu sağlanmış olur. Uygulama yapılan ciltte belirgin bir toparlanma ve sıkılaşma elde edilir.

Vücutta pek çok bölgeye uygulanabiliyor

Ciltaltı yağ bulunan her yerde yapılması mümkündür. Karın, bel, sırt, basen, bacaklar, diz içleri, alt bacak, ayak bilekleri, kollar, çene altı(gıdı) uygulama yapılabilen alanlardır. Bunun yanısıra; erkeklerde jinekomasti (meme büyümesi) tedavisinde çok başarılı bir yöntemdir. Ayrıca daha önce liposuction uygulanmış, düzgün ve yeterli miktarda yağ alınamamış alanlarda da etkin bir şekilde problemleri çözmek için kullanılabilir.

Kilo verip yağ aldırmak yerine yağ aldırıp kilo verme imkanı tanıyor

Liposuction, özellikle diyet ve sporla giderilemeyen lokalize yağ fazlalıklarını düzeltmede kullanılan bir vücut şekillendirme operasyonudur. Liposuction bir kilo verme yöntemi değil, kontur düzeltme yöntemidir. Vücutta bazı bölgeler hamilelik, beslenme, yapısal ya da ailesel sebepler ile diğer bölgelere göre orantısız yağlanabilir. Günümüzde hızla kabul gören yaklaşım ile bu operasyonlar; geçmiş yıllarda kilo verdikten sonra işlem yapılan hastaların bazılarına da uygulanmaya başlamıştır. Zira bu hastalar genellikle bölgesel yağlanmalarından kurtulamama sonucunda umutlarını kaybedip daha fazla yemek yeme kısır döngüsü içerisindedirler. Yeni cihaz ve teknikler ile çok daha güvenli olan bu operasyonlar hastalara yeni bir başlangıç ve motivasyon şansı tanımaktadır. İşlem sonrası elde edilen estetik kazanımları kaybetmek istemeyen hastaların diyetine dikkat ettiği, spora başladığı ve kendi ile barışık ruh haline hızla ilerlediği görülmektedir.

İşlem sonrasında vücut kendi kendine yağları parçalamaya devam ediyor

Lazer liposuction uygulamaları kol içleri ve gıdı gibi sınırlı bölgeler haricinde genel anestezi altında yapılmaktadır. Önceuçlarından lazer ışınları gönderilen, 2-3 milimetre kalınlığındaki fiberkanüller ile yağlar parçalanır. Katı haldeki yağlar sıvılaştırılarak klasik liposuctiona göre daha ince olan 3-4 milimetrelik kanüller ile negatif basınç altında çekilir. İnce kanüller sayesinde klasik liposuctiona göre daha küçük milimetrik kesiler yapılır, dolayısı ile iz sorunu yaşanmaz. Hastalar ertesi sabah yürüyerek evlerine gidebilmektedir. Klasik liposuction işlemine göre çok daha az morluk görülür,bu görünüm 10 gün içerisinde ortadan kalkar. Hastalar birkaç gün istirahat ettikten sonra normal yaşamlarına dönerler. Genellikle üç hafta korse giyilmesi önerilir. Hastalarda lazer liposuction yapılan bölgelerde yağ parçalanması işlemi sürer. Parçalanan yağlar vücut tarafından iki ay içinde emilir. Dolayısı ile hastada 2 ay daha yağ parçalanması devam eder. 3’üncü ayda vücut son haline çok yakındır, 6’ncı ayda ödemler tamamen geçmiş olur.