Vücut tipinize göre spor seçin

Vücut tipinize göre spor seçin
Güncelleme:

Fiziki yapınız için uygun egzersizleri belirlemeniz sağlığınız açısından çok önemli.

Birçok kişi spor tercihlerinde vücut tipini önemsemiyor. Halbuki vücut tipine uygun sporları ve egzersiz türlerini seçmek sağlık açısından faydalı. Ayrıca spor sırasında oluşabilecek sakatlıkların da en aza indirilmesini sağlıyor.

Peki, hangi vücut tipi hangi spora uygun?

Sportif vücutlar

Geniş omuzlar ve dar kalçalar en belirgin özellikler. Bu tipteki kadınlar hızla kilo alır, aynı hızla kilo verebilir. özellikle egzersiz yaparken ani hareket değişimlerine dikkat etmeleri gerekiyor. Naomi Campbell ve Cindy Crawford gibi sportif vücutlu kadınlara tırmanma ve vücut geliştirme uygun.

Dişi vücutlar

Dişi vücutlu kadınlar daha geniş kalçalara ve kuvvetli bir kemik yapısına sahip. Metabolizma değişimi yavaş gerçekleştiği için çabuk kilo alırlar, ama aynı kolaylıkta veremezler. Vücut geliştiren ve esneklik gerektiren egzersizler yapabilirler. Dişi vücutlu kadınlara Voleybol veya pinpon türü sporlar uygun.

Dar vücutlar

Bu vücutlarda uzun ve ince yapı ilk anda göze çarpıyor. Hassas bir kemik yapısına ve ince eklemlere sahipler. Vücutta çok az yağ ve kas dokusu bulunuyor. Egzersiz sırasında sık ara vermeli, hareketlerini ağır ağır yapmalıdır. Dar vücutlu kadınların da paten, Jimnastik ve Asya ülkelerine özgü çeşitli meditasyon teknikleri yapmaları uygun. Aşırıya kaçmamak koşuluyla trekking ve yüzme de yapabilirler.