Yanlış/Doğru saç bakım efsaneleri !

Yanlış/Doğru saç bakım efsaneleri !
Güncelleme:

En çok merak edilen 6 saç efsanesini sizler için araştırdık.

 

LEYDİTÜRK.COM / ÖZEL

Kadınların sıkça medet umduğu ‘kitap-dışı’ saç bakım önerileri ne kadar gerçek ne kadar yanlış biliyor musunuz? İşte size doğruyu efsaneden ayırt etme yolları.

1 Uçları kesince saç daha hızlı uzar: Bu tamamen yanlıştır ve zamanında ünlüler tarafından tavsiye edilmiştir. Sadece saç kırıklarınızı aldırarak saç sağlığınızı iyileştirebilirsiniz fakat daha hızlı uzamasına etki etmezsiniz.

2 Limon suyu ve güneş saçı açar, iyi gelir: Kimyasal nedenlerden dolayı limonun içindeki asit saç rengini açar ama güneşten gelen UV ışınları saçınızın rengini soldurur ve güçsüzleştirir.

3 Saça mayonez sürmek maske gibidir: Evet bu doğrudur. Mayonez içersindeki yağ, yumurta beyazı ve sirke organik bir saç bakım kremi görevi görür. Saçınıza diş fırçası yardımıyla bir miktar mayonez sürün ve plastik folyo ile kaplayın. 15 dakika kadar saçınız bu şeiklde kalsın ve son 2-3 dk az ısıyla kafanıza fön tutun. İşlem bittikten sonra hemen şampuan uygulayın.

4 Bebek pudrası saçı düzleştirir: Evet bu doğrudur ve sebebi basittir. Pudra saçtaki yağı emer ve saça yoğunluk katar. Burada tek püf nokta pudradan çok harcamamanız.

5 Gri saçı çekersen yerine 2 tane uzar: Bu komik bir inanıştır. Saçtaki pigmentler siyaha boyama görevini yerine getirmeyi bırakınca saçlar griye döner. Eğer bu sizin için problemse mutlaka 6-8 haftada bir saçınızı boyayın.

6 Banoydan sonra soğuk su saçı parlatır: Çok doğru bir inanıştır. Duştan sonra saçınızı soğuk suyla yıkarsanız soğuk su saçı yumuşatır ve ışıl ışıl olmasını sağlar

 

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.