Yaşlanma sürecini yıpratmadan atlatın

Yaşlanma sürecini yıpratmadan atlatın
Güncelleme:

Op. Dr. Hüseyin Güner, yaşlanma sürecini yavaşlatacak operasyonları anlatıyor...

Yaşlanmanın olumsuz etkilerinin gözle görülür hale gelme süresi, cildin bölgelerine göre değişkenlik gösterir. Bu nedenle, farklı yaş dönemlerinde öne çıkan, özellikle dikkat edilmesi ve bakım uygulanması gereken bölgeler vardır. İlk yaşlanma belirtileri göz ve çevresinde meydana gelir. Kaz ayakları ve alın çizgilerinin belirginleşmesiyle başlayan süreç göz kapaklarında torbalanmalar ve ilerleyen zamanda alt ve üst göz kapağı ve kaşlarda düşme bunlarla eşzamanlı ama daha yavaş seyreden değişimler burun-yanak sınırındaki çizgilerde belirginleşme, yanaklarda sarkma, elmacık kemiklerinin belirginliğinin kaybolması, gıdıda sarkma, boyun ve yüzde derin kırışıklıklar ortaya çıkar. Superplast Estetik Merkezi Estetik Plastik ve Rekonstrüksiyon Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Güner, bu yaşlanma sürecini en iyi şekilde ve yıpranmadan geçirmeniz için tercih edebileceğiniz kısa süreli ve kalıcı çözümler olduğunu ifade ediyor. En önemli nokta ise bu uygulamaların hepsinde işlem sonrası günlük hayatınıza devam edebilme lüksünün olması.

Ultherapy, 3 DEEP RF, Ultrashape, Lazer-Biyositimülasyon gibi cerrahi olmayan yöntemler hafif ve orta derecede sarkmalar için ideal ve çok yaygın kullanılmaya başlanan uygulamalardır. Çok kısa sürede kalıcı sonuçlar elde edilmesi de bu yöntemlerin en önemli tercih edilme sebepleri arasında gelmektedir.

Ultherapy: Yüz germe işlemini operasyonsuz, enjeksiyonsuz, iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmadan, risksiz çözebilen yepyeni bir teknoloji. Tüm yüz için 30-45 dakika süren Ultherapy uygulamasının ardından, uygulamanın yapıldığı kişiler günlük aktivitelerine hemen dönebilmektedirler.

3 DEEP RF: Ameliyatsız bölgesel incelme, karın germe, kol inceltme uygulamalarında tercih edilir. İşlem sırasında hasta müzik dinleyebilir ve kitap okuyabilir. Uygulama bölgesinin büyüklüğüne göre işlem yaklaşık 45 dakika -1 saat sürer ve öğlen arası tatilinde bile yapılabilir. Ultrashape ile birlikte kullanıldığında inceltme özelliği kalıcıdır.

Ultrashape: Uygulama ağrı oluşturmadığından herhangi bir anestezi gerektirmez. İşlem sırasında hasta müzik dinleyebilir ve kitap okuyabilir. Bel, basen, karın bölgesine uygulanabilir Uygulama bölgesinin büyüklüğüne göre işlem yaklaşık 1-1.5 saat sürer ve öğlen arası tatilinde bile yapılabilir.

Lazer-Biyositimülasyon: Genellikle orta ve ileri yaşta uygulanır. Yıllar içinde yüzde meydana gelmiş derin kırışıklıklar ve sarkmalar için, cildi kurumuş, incelmiş ve yer yer lekeler oluşmuş hastalar için önerilir. Cildin altına besleyici, nemlendirici, kalınlaşmasını ve yenilenmesini sağlayıcı ve içinde Kollojen yapı taşları, vitaminler, eser elementler Deneyenler buna “gençlik aşısı” diyor. “Custommade filler” (kişinin ihtiyacına yönelik hazırlanmış içerik) ile kırışıklıklar açılıyor. Son olarak cilde çoklu lazer platformlarıyla çeşitli dalga boylarında lazerler uygulanıyor..

Kök hücre ve yağ enjeksiyonları: Son on yılda kök hücre tedavileri klasik tıbbi yöntemlerle mümkün olmayan yaşlanma sürecini durdurma ve vücutta bazı bölgelerde eksik olan yumuşak dokuyu kalıcı olarak tamamlamada fayda sağlar. Genelde hiçbir cerrahi müdahale gerektirmediği için özellikle yüz gençleştirme işlemlerinde tercih edilir ve başarıyla uygulanır. Elmacık kemiği belirginleştirme işleminde lokal anestezi gerekir; bu işlem 30-40 dakikada tamamlanır.

Bir kahve molası süresinde olup seçebileceğiniz bir diğer alternatif ise merkezimizde uygulanan Dekolte Estetiği Paket Programı. Dekolte yaşlanması önce lekelenmeler, sonrasında kızarıklık ve damar çatlaklarıyla kendini gösteriyor. Kırışıklar iyice belirginleştiğinde estetik yaptırma düşünülebiliyor. Bu paket programda lekeler ve kırışıklıklar tedavi edilip cildin derin tabakaları 40-60 dk sürede yenileniyor.