Yazın forma denizde ve havuzda girin

Yazın forma denizde ve havuzda girin
Güncelleme:

Yaz boyunca hem serinlemek hem formda kalmak isteyenler suya girsin...

Herbalife Fitness Danışmanı Ebru Karaduman’ın tavsiye ettiği havuz ve deniz egzersizleri suyu seven herkese formda kalma fırsatı sunuyor. Suda yapılan egzersizler, hem kaslarınızı güçlendirmenin hem de vücudunuzu şekillendirmenin en keyifli yolu

Herbalife Fitness Danışmanı Ebru Karaduman, tatil kilosuyla eve dönmek istemeyenler ve mevcut kilosunu tatilde de korumak isteyenler için eğlenceli ve çok etkili su egzersizlerinin detaylarını anlattı. Deniz ve havuzda yapılan egzersizlerin sakatlanmalara daha az zemin hazırladığını belirten Karaduman, suda yapılan hareketlerin formda kalmanın en kolay yolu olduğunu söyledi.

Havuz ve denizde yapılan egzersizlerin kasları güçlendirip istenilen vücuda kavuşmak için ideal bir yöntem olduğunu vurgulayan Karaduman, “Suyun kaldırma kuvveti sayesinde eklemlerinize çok daha az yük biner ve hem risk azalır hem de tüm kas gruplarınız aynı anda fakat farklı açılarla çalışır.Formda kalmak için su egzersizlerine, 5-10 dakika yüzdükten sonra başlayın ve sonrasında su seviyesi göğüs  hizasında olacak şekilde 5 dakika denizde serbest stil koşun” diye konuştu.

Formda kalmanın sırrı su egzersizlerinde gizli

Kas kuvveti için aşağıdaki 5 hareketi nefes alıp vererek, yavaş ve kontrollü bir şekilde uygulamanızı öneren Herbalife Fitness Danışmanı Ebru Karaduman, tatilcilerin formda kalmasına yardımcı olacak havuz ve deniz egzersizlerinin püf noktalarını anlattı.

Arka kol kasları için;

Suyun içinde göğüs bölgesine kadar eğilin, ellerinizi yumruk şeklinde sıkıp, kollarınızı omuz hizasına kadar kaldırın, dirsekler yukarı bakacak şekilde iki kolunuzu aynı anda yanlara açıp kapatın (12 tekrar 3 set).

Ön kol kasları için;

Suyun içinde göğüs bölgesine kadar eğilin, ellerinizi yumruk şeklinde sıkıp, kollarınızı omuz hizasına kadar kaldırıp indirin (12 tekrar 3 set).

Bacak ve kalça kasları için;

Her iki ayağınızı eşit zamanda açıp ve kapatırken, aynı zamanda her iki kolunuzu da yukarı aşağı doğru hareket ettirin (12 tekrar 3 set).

Bel bölgesi için;

Su seviyesi alt kaburga kemiğine kadar olmalıdır. Kollar omuz hizasında tutulmalıdır. Gövde sağ tarafa çevrilir. Gövde tekrar ortaya gelir sonra tekrar sol tarafa çevrilir. Sağ ve sol yön bittiğinde 1 tekrar yapılmış olur (15 tekrar 4 set).

Arka bacak ve kalça kasları için;

Hareket, deniz suyu bel seviyesinde olacak şekilde iki bacak yere sabit başlanır, bir bacak yerde sabit kalırken diğer bacak arka tarafa doğru yukarıya kaldırılır sonra tekrar indirilir. Hareket her iki bacakta eşit sayıda tekrarlanır (Her iki bacakta 15 tekrar 3 set).

Leyditurk.com