Yüzüstü uyurken göğüsleriniz sarkmasın

Yüzüstü uyurken göğüsleriniz sarkmasın
Güncelleme:

Prof. Dr. Ali Gürlek, meme güzelliği ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Yatış şekli söylendiği gibi meme güzelliğini etkiler mi? 

Yapılan araştırmalarda yüzükoyun yatıldığında, memelere yapılan basıncın çok fazla olduğu kanıtlanmış. Bunun da memelerin deformasyon ve sarkmasında en önemli etkenlerden biri olduğu ortaya çıkmıştır. 

Sutyen kullanımı göğsü korur mu? 

Göğsü saran toparlayıcı sutyenler, göğsün sarkmaması için oldukça faydalı. Büyük göğüslü hanımlar kaliteli, toparlayıcı, göğsün ağırlığını taşıyan sutyenleri tercih etmeliler. Aksi takdirde, memede sarkma, derideki buruşukluk, çatlaklar ve büzüşme artar. 

SUTYEN AĞRIYI AZALTIR 

Yoğun cinsel hayat, göğüslerin sarkmasına neden olur mu? 


Cinsellik ile göğüslerin sarkması arasında bir ilişki yok. Ancak kadınlarda regl döneminin 14. gününden sonra, vücutta artan ödem nedeniyle göğüs ağrısı ve hacim artması olabilir. Bu dönemlerde destekleyici sutyenlerin kullanılması; hem ağrıyı, hem de sarkmayı azaltacaktır . 

Sıcak-soğuk duş uygulamalarının, memeleri dikleştireceğine inanılıyor. Bu doğru bir bilgi mi?

Sıcak soğuk duş uygulamalarının göğüs dikleştirme açısından önemli bir etkisi yoktur. Sadece sıcak su kan akımını artırır, soğuk su ise kan akımını azaltır ve memede soğuk etkisiyle bir miktar büzüşmeye yol açar. Bu anlık büzüşme, memenin toparlanması gibi algılanıyor. Ancak bu, sıcaklık değişiminin etkisiyle oluşur ve kalıcı bir değişiklik değildir. 

Göğüslere masaj yapmak meme güzelliği için yararlı olur mu? 

Selenyumdan zengin solüsyon ve kremler, C ve E vitamini ve susam yağı ile yapılacak masajlar; meme derisinin elastikiyetini ve kalınlığını artırdığından yararlı olabilir. Bu tür bir masaj, çatlaklara ve sarkmaya karşı da deriyi güçlendirir. Bu maddeler banyodan sonra, temizlenmiş ve gözenekleri açılmış meme derisine masajla uygulandığında daha etkili olur. 

NEDENİ ARAŞTIRILMALI 

Kadınlarda meme başında tüylenme neden oluşur? 


Bu gibi durumlarda yumurtalıklarda veya hipofiz bezlerinde bir sorun olduğu düşünülür. Öncelikle nedenini araştırmak ve tedavisi için bir hekime görünmekte fayda var. Hormon dengesi bozuk olanlarda veya menopoz dönemine yakın kadınların göğüs uçlarında bir miktar tüylenme görülebiliyor. Hormonal tedavi tamamlansa bile var olan kıllar ortadan kalkmayacaktır. Bunun için epilasyon uygulanması gerekir.

Sabah