Aldatıldığınızı öğrendiniz, şimdi ne yapacaksınız?

Aldatıldığınızı öğrendiniz, şimdi ne yapacaksınız?
Güncelleme:

Anlık zaaflara yenildi ve sizi aldattı. Şimdi çok pişman. Onu affetmeli mi yoksa affetmemeli mi?

Çeşitli şekilleri olan ilişkilerde aldatma yani başkalarını seçme ya da sadakatsizlik, bedenen, ruhen ve beynen gerçekleşebilir. İlişkilerde onarılmaz yaralar açan aldatma eylemi gerçekleştiğinde artık hiçbir ilişkinin eskisi gibi olamayacağı aşikardır. Ancak bazı durumlarda aldatıldığını bildiği halde affedenlerin oranı da azımsanmayacak kadar azdır. Uzun yıllar evliliklerini yürütmek, aile bütünlüğünün korunması amacıyla da affedenler vardır. Örneğin aldatıldığını bilen bir kadın, sırf çocukları ve ailesinin kurulu düzeni için eşini affedebilmektedir.

Eğer anlık zaaflara yenilen erkekler pişmanlık duyuyorsa ve aldattığı eşinden duygusal anlamda vazgeçemiyorsa aldatmak bazı kadınlarca affedilebiliyor. Bir de flört dönemindeyken sevgilsini aldatan ya da başkasına aşık olan kişilerin sadakatsizliği durumunda ipler tamamen kopabiliyor, çünkü ortada kurtarılması gereken bir şey olmuyor.

Kırılan bardağın bir daha asla eskisi gibi olamayacağı aşikarken, aldatmalarda affetme eylemi gerçekleşse dahi kişilerde güvensizlik başlayacak ve ilişkinin bir temel taşı olan güven duygusu derinden sarsılacaktır. Aldatmada eğer kişiler ölesiye pişmanlık yaşıyorsa dahi tekrar karşısındakinin güvenini kazanmak için uzun çabalar sarf etmeli, hatasını anladığında yeniden o ilişkiyi onarmak çabalar sarf etmelidir.