Aşkın kimyası bozuldu !

Aşkın kimyası bozuldu !
Güncelleme:

Modern zamanların kadın-erkek ilişki sorunları...

Bütün ilişkiler temelde sevgiye ve karşılıklı hoş görüye dayansa da, hayatımıza jet hızıyla giren teknolojik yeniliklerin hayatı kolaylaştırmanın yanı sıra, ilişkilerimize de farklı boyutlar kattığını inkar edemeyiz. İşte çoğumuzun yaşadığı modern zamanların kadın-erkek ilişki sorunları...

CEP TELEFONU KAPANI

Dünyanın neresinde olursak olalım cep telefonları sayesinde artık istediğimiz an birbirimizle iletişim kurabiliyoruz. Düşünsenize anne babalarımız, bundan çok değil 20 yıl önce, sevdikleriyle her an her yerde konuşmanın hayalini bile kuramazlardı. Ayrıca sadece konuşmak değil; artık toplantıda, okulda, kuaförde, plajda, tuvalette kısacası bulunduğumuz her ortamda yazışıp, mesaj kısabiliyoruz. Bu sayede duygularımızı anında paylaşabiliyor ve konuya olumlu tarafından bakacak olursak kendimizi kolayca ifade edebiliyoruz.

Ancak işin bir de başka boyutu var. Bu faydalı âletler, ilişkilerde sadakat tanımını neredeyse tepetaklak ettiler ve insanlara kolayca yalan söyleme rahatlığı sağladılar. Örneğin Beyoğlu'nda yemek yerken yan masada bir kızla el ele oturan kişinin “hayatım Kadıköy'de ofiste, toplantıdayım” dediği türden durumları siz de mutlaka yaşamışsınızdır.

Fiziksel temas içermediği için, çoğu insan bu mesajlarda bir sorun olduğunu düşünmese de bazılarımız ciddi üzüntüler yaşayabiliyor. Cep telefonunu sevgilisinden köşe bucak kaçıran erkekler ve sürekli diken üstünde oturan kadınlar ise ilerleyen teknolojinin en kötü sonuçları...

İNTERNETTE NELER OLUYOR?

Günümüzün en güçlü iletişim ağı kuşkusuz internet. Hangimiz sevgilimizle Facebook ya da MSN konusunda kavga etmemişizdir? Erkek arkadaşınızın profilinde eski sevgilisinden gelen bir mesaj görünce, içinizin cız ettiği de olmuştur mutlaka. Ancak uzmanlara göre, Facebook ve benzeri sosyal ağlar, yüzyıllardır süregelen kıskançlık ve özgüven eksikliğinin farklı bağlamlarda ortaya çıkmasına neden oluyor.

YOĞUN ÇALIŞMA HAYATI

Birkaç kuşak önce, kadın-erkek ilişkilerinde iki tarafın da belirlenmiş rolleri vardı. Erkek çalışır, kadın ise yemek yapar, çocuklara bakar ve evi temizlerdi. Günümüzde ise durum çok farklı. Kadınlar da erkekler kadar çok çalıştıkları için, ev işlerini kimin yapacağı konusunda sürtüşme yaşanabiliyor.

İlişki uzmanlarına göre, bu sorunun çözümü takım ruhu ile hareket etmekte yatıyor. Eve önce gelen günlük işlerden yetişebildiklerini hallederse sürtüşmeleri en aza indirgemek mümkün olabiliyor. Aynı takımda olduğunuzda ve tek bir amaç için çalıştığınızdan, ev işlerini yapmanın sizi kurban statüsüne sokacağını asla düşünmemelisiniz.

BİRLİKTE YAŞAMAK

Günümüzde çoğu çift doğru yaşı ve zamanı beklemeden birlikte yaşamaya başlıyor ve bu da ilişkide ciddi sorunlar yaşanmasına neden olabiliyor. Gelelim bunun altında yatan nedenlere...

Erkeklerin neredeyse yüzde 50'si, 20'li yaşlarını aileleriyle geçirir ve bu nedenle yeterince olgunlaşma fırsatı bulamaz. Çünkü çoğu aile, hiç kimsenin tolere edemeyeceği davranışları bile görmezden gelebilir. Psikologlar, aileyle birlikte yaşama süresini çok uzatmamak ama yalnız yaşama konusunda da aceleci olmamak gerektiğine işaret ediyorlar.