En klasik erkek yalanları

En klasik erkek yalanları
Güncelleme:

Şimdi karşınızda erkeklerin en sık kullandıkları yalanlar...

Erkeklerin kadınlara göre daha sık yalana başvurdukları bilimsel araştırmalarla ortaya konmuş bir gerçek. Kadınların da bu yalanları yakaladıkları bir başka gerçek. Ama olsun, dünya var oldukça erkekler yalan söylemeye, kadınlar da yakalamaya devam edecek. 

SENİ ARAYACAĞIM 

Erkekler bu yalanı daha çok karşısındaki kadını kırmamak için söylüyor. Aslında “Fırsat bulursam ararım” demek istiyor ama böyle söylendiğinde kadına hoş gelmediğinde işin içine kesinlik katıyor. Bunu söyleyen bir erkeğe birkaç gün zaman verin. Bu süre içinde aramazsa bilin ki artık hiç aramayacak. Sarhoş kafayla yapılan aramalar ve atılan mesajlar sayılmaz. 

SADECE SARILIP YATALIM 

Kadının seks yapma konusunda tereddütlü olduğunu gören erkeklerin söylediği başlıca yalandır. Erkeğin niyeti zaten bellidir. Amacı kadınla aynı yatağa yatarak seksi başlatmak için bir şans yaratmaktır. Zaten kadın aynı yatağa uzandıklarında seks için yeşil ışık yakarsa hiçbir erkek “Yapma lütfen sadece sarılıp yatacağız” demez. Bu arada erkeğin amacı o an gerçekleşmeyebilir. Yani gerçekten sadece sarılıp yatabilir ve kendini frenleyebilir. Bu da bir sonraki randevuya yatırımdır. “Bak ben o kadar da sekse düşkün değilim, sadece sarılabiliyorum” mesajı vererek sizin onu takdir etmenizi ve ardından da “Bu adam güvenilir biri” diyerek yine onunla birlikte olmanızı bekleyecektir. 

SEN ÇOK İYİ BİRİSİN 

Yıl oldu 2013 ama hala bu yalan söylenmeye devam ediyor. Mesele kadının iyi olması değildir. Mesele erkeğin az sonra söyleyeceği ayrılık sözcüklerine zemin hazırlamasıdır. Bu cümle “Ama ben senin kadar iyi biri değilim. Sana kötülük yapmaktan, seni üzmekten korkuyorum” diye devam eder. Aslında söylemek istediği “Benim aradığım sen değilsin”dir. Ne aradığını biliyor mudur, orası meçhul. O an için önemli değildir zaten. Kadından kurtulma isteği ağır bastığı için “Hele bu bir bitsin de sonrasına bakarız” diye düşünmektedir. 

DUYGULARIMI GÖSTEREMİYORUM 

Kadın ya da erkek, kimse içindeki güçlü duyguları saklayamaz. Bu nedenle bir erkek duygularını gösteremediğinden söz ediyorsa bilin ki; zaten duygusu olmadığı içindir. Sevgilisi olan erkeklerin el ele tutuşmaktan kaçınması, yan yana yürümekten kaçınması da bu yalanla açıklanabilir. Kadına sevgi gösterisinde bulunmayan erkek aşık değildir. Sevgilisini başkalarından saklayan erkek de mutlaka başka bir hesap içindedir. Ya hayatında başkası ya da başkaları vardır ya da gerçekten içinden gelmediği için kadınla ortalarda görünmüyordur. 

İLK KEZ SANA ANLATIYORUM 

Her erkeğin bir kadını etkilemek için hazırda tuttuğu gerçek ama abartılı yalanlarla süslenmiş bir hikayesi vardır. Bu hikaye erkek tarafından hayatına giren her kadına değişik versiyonlarıyla anlatılır. Erkek her seferinde karşısındaki kadına “Bu benim için bir sır ve ilk kez sana anlatıyorum” der. Amacı karşısındaki kadına “Bak benim için o kadar özelsin ki kimsenin bilmediği bir sırrımı seninle paylaşıyorum” mesajı vermektir. Bu hikayelerde genellikle erkek mağduru oynar. Ya aldatıldığını ya da çocukken ne kadar ezildiğini falan anlatır. 

BEN KOLAY AŞIK OLAMAM 

Aşk anlık bir şeydir. Zamana yayarak aşık olunmaz. Bir erkek size “Ben kolay aşık olamam” dediyse bilin ki size o andan sonra da kesinlikle aşık olmayacaktır. Bu erkeğin kendisine aşık bir kadını biraz daha elinde tutmak için zaman kazanma taktiğidir. Böylece kadın, erkeğin aşık olma ihtimalini düşünecektir. Kaçıp gitmek yerine erkeğin kendisine aşık olmasını sağlamak için mücadele edecektir. Ama beyhude bir mücadeledir bu. Nitekim bir süre sonra erkek “Denedim ama sana aşık olamadım” diyerek son noktayı koyacaktır.

KARIMLA KARDEŞ GİBİYİZ

Evli olduğunu saklayamayacak durumdaki erkeklerin en klasik yalanı. Oysa daha önceki gece karısıyla sevişmiştir. Aralarında herhangi bir problem de yoktur. Bu yalanın değişik versiyonlarıyla da karşılaşabilirsiniz. “Biz çoktan yatakları ayırdık”, “Çocuklar için evlilik sürüyor” gibi... 

Genellikle hiçbiri doğru değildir. Bu yolla bir kadını ilişkiye razı eden erkek bir süre sonra “Merak etme yakında boşanacağız” diye yalanına yalan katacaktır. Bu hikaye hep şöyle noktalanır: 

Adamın karısı hamile kalır. Bunun üzerine sevgilisine “Ayrılmalıyız, bunu doğmamış bir çocuğa yapamam” der. “Hani siz yatakları ayırmıştınız?” sorusunun yalan cevabı da hazırdır: 

Çok sarhoştum...

Posta