Eski sevgiliyi böyle unutun

Eski sevgiliyi böyle unutun
Güncelleme:

Aşk acısı çekerken bu sıkıntılı dönemi vereceğimiz bir kaç öneriyle daha kolay atlatabilirsiniz.

Rahatlayın

Güzel bir müzik, ılık bir banyo, mum ışığı, köpükler.. Tüm bunlar rahatlama seanslarınızda size eşlik ederlerken tek yapmanız gereken kafanızı tüm negatif düşüncelerden arındırmanız. Bunu yaparken agresif müzikler ve eski sevgilinizi hatırlatan şarkılardan kesinlikle uzak durmalı, mümkümse klasik ya da jazz türünde müzikler tercih etmelisiniz. Sevdiğiniz bir içki veya yasemin çayı rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Vücut Bakımı

Eğer nasıl olsa sevgilim yok diyerek istenmeyen tüylerinizle yaşamakta bir sorun görmüyorsanız öncelikle bu kafa yapınızı değiştirmeniz gerekir; çünkü unutmayın ki pürüssüz bir tene sahip olmak kendinize olan saygınızı arttıracaktır. Güzel kokanından bir vücut kremiyle kendi kendinize yapacağınız bir masaj ise gün boyu iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Güzel Kıyafetler

Şimdi de sıra geldi günlerdir milli formanızmışçasına giydiğiniz altı torba gibi olmuş eşofmanlardan, depresyon hırkalarından sıyrılıp, size kendinizi güzel hissettiren kıyafetler giymeye. Bu kıyafet geçenlerde halanızın kızının düğünü için aldığınız abiye elbise olsa bile giymekten çekinmeyin. Kendinizi en güzel hissettiğiniz halinizle aynaya baktığınızda gözlerinizdeki "yıkılmadım ayaktayım" bakışını siz de fark edeceksiniz.

Eski Dostlar

Sevgilinizleyken birçoğunu ihmal ettiğiniz eski dostlarınızı aramak için daha iyi bir fırsat olamaz. Uzun zamandır görüşmemiz olsanız da aramaktan çekinmeyin. Unutmayın ki böyle zamanlarda arkadaşlarla zaman geçirmek hayat kurtarıcıdır.

Aile

Sevgiliniz olmadan geçireceğiniz bir dönem ailenizle vakit geçirmek için de güzel fırsatlardır. Onlarla yiyeceğiniz bir akşam yemeği ya da anneannenize yapacağınız bir ziyaret onlar kadar sizi de mutlu edecektir.

Hobiler

Hayatta tek başınıza zevkle yapabileceğiniz öyle çok şey var ki. Enstrüman çalmak, kitap okumak, bahçe işleriyle ilgilenmek, film ya da dizi izlemek, ilginç yemek tarifleri denemek, evinizin dekorasyonunu değiştirmek bunlardan sadece birkaçı. Hep kendinize zaman ayıramamaktan yakınırdınız. İşte size bunları yapmanız için bol bol zaman.

Kurslara Katılın

Müzik, resim, takı, bilgisayar, yelken, dans, fotoğraf.  İlginizi çeken herhangi bir kursa katılabilirsiniz. Bu sayede hem yeni bir hobi hem de birçok yeni arkadaş sahibi olacaksınız.

Kendinizi Geliştirin

Politika, ekonomi, felsefe, psikoloji. Kendinizi yetersiz bulduğunuz herhangi bir konuda okuyun, araştırın. Bilgiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu internet çağında her türlü bilginin elinizin altında olduğunu unutmayın. İzlemediğiniz bazı kült filmler mi var? Ya da "Photoshop öğrensem faydalı olurdu" mu diyorsunuz? Öyleyse ne duruyorsunuz fırsat bu fırsat.

Yazın

Yazı yazmak kendimizi tanımamızda ve sorunlarımızı daha nesnel bir gözle algılamamızda fayda sağlar. Belki de kimseye anlatamayacağınız sırlarınızı yazmanız rahatlamanızda ve içinizi boşaltmanızda çok önemli bir rol oynayacaktır.

Alışveriş

Modern çağın en bilinen rahatlama tekniklerinden biri olan alışverişe değinmeden geçmek olmaz. Alışveriş yaparken kendinizi eski sevgiliniz yerine hangi ürünlerin indirimde olduğunu düşünürken bulmanız alışverişin kafa dağıtmaktaki gücünü size en iyi şekilde gösterecektir. Ayrıca evinize yerleştireceğiniz yeni bir kilimin bile enerjinizi arttırdığına tanık olacaksınız.