Gerçek aşkı bulmanın yolları

Gerçek aşkı bulmanın yolları
Güncelleme:

Bazılarımız aşk yüzünden umutsuzlaşır, karamsarlaşır, güvensizleşir. Bazılarımızsa aşkı bulmakta gerçekten iyidir...

Kendilerini mutlu edecek eşleri bulur, ilişkilerini taze tutar ve zamanın testinden başarıyla geçer. Onlar aşkın kuralları üzerine master yapmış insanlar. Peki bunu nasıl başarıyorlar? Yazar Richard Templar aşkı bulmanın yollarını Optimist Yayınları tarafından satışa sunulan ‘Aşkın Kuralları’nda anlatıyor. İşte kitaptan sizin için derlediğimiz 12 altın kural...

1- KENDİNİZ OLUN

Gerçekten hoşumuza giden biriyle tanıştığımızda, kendimizden yepyeni biri yaratmak ya da onun aradığı kişi olmaya çalışmak isteriz. İstesek gerçekten derin görünebilir, güçlü, gizemli bir havaya bürünebiliriz. Ama tüm yaşamımızı uydurma bir kişiliğin ardına gizlenerek geçirmek ve ‘mış’ gibi görünmeye çalışmak bizi yorar. Çözüldüğümüzde ise onun hayalkırıklığıyla bizden uzaklaşmasına neden oluruz. Yani siz siz olun kaybetmek pahasına dahi olsa ona olduğunuz gibi görünün. Belki de ilişki taktikleri arasında en doğru ve önemli olan madde bu: Siz siz olun kaybetmek pahasına dahi olsa ona olduğunuz gibi görünün. Kimbilir; belki bu halinizi daha çok sevecektir... Zaten gerçek aşk, gerçek kişiliğiniz üzerine kurulu olmalıdır. Sizin gerçekliğiniz yok olursa, 'gerçek aşk' olması nasıl mümkün olabilir ki?

2- YENİ BİR İLİŞKİYE YARA BEREYLE BAŞLAMAYIN

Eğer son ilişkiniz sizi duygusal açıdan yıprattıysa, yeni bir aşka yelken açmadan önce bu zararı onarın. Aksi halde karşınızdaki kişiye gerçek yüzünüzü gösteremeyeceğiniz gibi, dikkatiniz hala kendi üzerinizde olacağı için ona odaklanamazsınız. En iyisi siz yaralarınız iyileşirken yeni bir aşk yerine aileniz ve dostlarınıza zaman ayırın. 

3- YALNIZ KALMA KORKUNUZU YENİN

Birçok kadın sırf yalnız kalmamak için ilişkiden ilişkiye savrulup gidiyor. Oysa yalnız kalma korkusuyla yüzleşip sadece doğru olduğunu hissettiğiniz ilişkilere şans vermek, hem gereksiz deneyimlerle yıpranmanızı, hem de kendinize saygınızın azalmasını önler. Bir ilişki sizi mutsuz ediyorsa son verip yalnız kalmak her zaman daha iyidir. Unutmayın, gerçek aşk yalnız kalmamak değil, bir bütün olmaktır.

4- DOĞRU İNSANI TANIMAK

Richard Templar, çoğu kadının birini ilk gördüğünde içgüdüsel olarak onun doğru olup olmadığını anladığını söylüyor. Ancak istisnalar da yok değil. Başka bir teoriye göre, partnerinizin doğru kişi olup olmadığını ancak düğün gününde anlayabiliyorsunuz. Yazar, boşanmış birçok arkadaşının düğün günü doğru yapıp yapmadığından şüphe duyduğunu söylüyor. 

5- GÜLDÜREN ADAMI SEÇİN 

Richard Templar’a göre en çok bizi güldüren insanlarla mutlu olabiliyoruz.

6- HATALARINIZDAN DERS ALIN

Sürekli uyuşmadığınız karakterlere rastlıyorsanız bunda sizin de payınız olabilir. Yola kiminle çıktığınıza daha objektif gözlerle bakın! Yoksa başarısız ilişkiler zincirine bir ömür boyu tutsak olabilirsiniz. 

7- ONU DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMAYIN 

Partnerinizi ya olduğu gibi kabul edin ya da yol yakınken yol verin gitsin. İnsanları sorumsuz ya da futbol delisi olmaktan, işkoliklik ya da utangaçlıktan caydıramazsınız.

8- İLİŞKİLER SEKSLE İLGİLİ DEĞİL 

İyi seks harika bir şeydir. Ve başlangıçta arada cinsel çekim yoksa, ilişkinin pek şansı olmaz. Hatta ilişki taktikleri arasında en çok öne çıkanlar belki de seksle alakalı olanlardır. Fakat en iyi ilişkiler bir ömür boyu sürer ve libidonuz bu kadar uzun ömürlü olmayabilir. Eğer ilişkiniz sadece seks üzerine kuruluysa, daha sonraları çocuklarla, para meseleleriyle, yaşlanan ebeveynlerle, kariyer sorunlarıyla baş etmeniz gerektiğinde kendinizi zor durumda bulabilirsiniz. İlişki için en önemli şey, seksten çok, iyi günde kötü günde onu sağlam tutacak bir harcın olması.

9- KENDİNİZİ ÖZEL HİSSETTİRİYOR MU? 

Herkes çok iyi bir sevgili olamaz. Sevgiliniz ilişkinin ilk aylarında size çiçek almayı çabucak bıraktı ve neredeyse sizi hiç aramaz hale geldiyse kendinize eziyet etmeyin, gönderin gitsin.

10- OYUN OYNAMAYIN 

Güven yoksa ilişki de yoktur. Siz siz olun partnerinizle oyun oynamayın. “Bakalım ben yokken başka kadınlara asılacak mı” deyip yanına bir arkadaşınızı göndermeyin. Doğum gününüzü unuttu mu unutmadı mı kontrol etmeye çalışmayın. Baktınız, unutacak gibi, yakın bir zamanda doğum gününüzü hatırlatın. Çünkü kendine oyun oynandığını fark eden erkek ilişkiden soğuyabiliyor. Ayrıca gerçek aşk yüzde yüz güven üzerine kuruludur, unutmayın.

11- DUYGULARINIZLA YÜZLEŞİN 

Onunla harika vakit geçiriyorsunuz; ortak ilgi alanlarınız var, sizi dinliyor ve güldürüyor. Üstelik sevdiğinden eminsiniz. Ancak çabalamanıza rağmen siz onu sevemiyorsunuz. O zaman acımasız olun ve bir iyilik yapıp ilişkiyi sonlandırın. Kendinizi zorlayarak gerçek aşk yaratamazsınız, o kendiliğinden ortaya çıkar.

12- ORTAK AMAÇLAR

Onun aradığınız kişi olduğunu düşünüyorsunuz ve her şey yolunda. Ya da en azından öyle görünüyor. Peki gelecek planlarını yeterince biliyor musunuz? Richard Templar, evlenip çocuk sahibi olduktan sonra eşinin güneyde yaşamak istediğini öğrenen bir arkadaşının öyküsünü paylaşıyor. Böyle sürprizler yaşamadan detaylıca konuşmakta fayda var.

Hürriyet